Τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες, την καρδιά της Ευρώπης, συγκλονίζουν το Βέλγιο και θέτουν επί ποδός ολόκληρη την Ευρώπη: Δύο εκρήξεις, πιθανότατα καμικάζι, έπληξαν το αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ, ενώ στη συνέχεια τρίτη έκρηξη στο μετρό έφερε τον τρόμο στο κέντρο της πόλης.

Αναφορές για τουλάχιστον 31 νεκρούς -παραπάνω, κατά άλλες αναφορές- και 195 οι τραυματίες. Ύψιστη επιφυλακή στη χώρα, στρατός στους δρόμους, ανησυχία και μόνιμος φόβος. Τριήμερο πένθος στο Βέλγιο.

Μία φωτογραφία-ντοκουμέντο από το κλειστό κύκλωμα του αεροδρομίου των Βρυξελλών Ζάβεντεμ έδωσε στη δημοσιότητα το βελγικό δίκτυο DH στην οποία απεικονίζονται οι δύο ύποπτοι τρομοκράτες για το μακελειό στο αεροδρόμιο δευτερόλεπτα πριν ενεργοποιήσουν τις βόμβες που μεταφέρουν.

Ο τρίτος άνδρας που διακρίνεται στην φωτογραφία, λοιπόν, για τον οποίο οι βελγικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, είναι πιθανό να κρύβει την πραγματική του ταυτότητα πίσω από γυαλιά οράσεως και το καπέλο.

Ο κάθε υπόπτος φοράει μόνο ένα γάντι στο αριστερό χέρι. Ισως να έκρυβαν εκει τους πυροκροτητές, αναφέρουν βελγικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

H ανάληψη της ευθύνης

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Corriere della Cerra το ISIS ανέλαβε την ευθύνη του τρομοκρατικού χτυπήματος, ενώ την ίδια στιγμή, υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης πανηγυρίζουν στα social media την επίθεση.

Όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, το μήνυμα της ανάληψης ευθύνης αναρτήθηκε αρχικά στο δίκτυο Amaq, το οποίο αποτελεί επικοινωνιακό όργανο των τζιχαντιστών και στη συνέχεια την αναπαρήγαγε ο ιστότοπος Telegram.

Επισημαίνεται πως οι τρομοκράτες καταλήγουν, απειλώντας για περισσότερες επιθέσεις στην Ευρώπη.

Πληροφορίες από δικαστικές πηγές, που επικαλείται ο ιστότοπος της δημόσιας βελγικής ραδιοτηλεόρασης RTBF, αναφέρουν ότι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή των Βρυξελλών για τον εντοπισμό προσώπων που είναι ύποπτα ότι συνδέονται με τις σημερινές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Έχουν αυξηθεί σημαντικά οι περιπολίες της αστυνομίας στους δρόμους των Βρυξελλών, ενώ συνεχείς είναι οι πτήσεις ελικοπτέρων πάνω απο το κέντρο της πόλης.


Τρομοκρατικό χτύπημα στην «καρδιά» της Ευρώπης: Εκρήξεις με τουλάχιστον 14 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Επέστρεψε ο τρόμος στην Ευρώπη: Εκρήξεις στους σταθμούς Αρτ-Λουά, Μαλμπέκ και Σούμαν με 20 νεκρούς και πολλούς τραυματίες στις Βρυξέλλες – Εκλεισε το μετρό

Σε «χαμηλή λειτουργία» τα πυρηνικά εργοστάσια στο Βέλγιο

Λευκός Οίκος: Παρακολουθεί τις Βρυξέλλες μετά τις επιθέσεις

Τσίπρας:«Ο φόβος, το θρησκευτικό μίσος, ο ρατσισμός δεν θα νικήσουν»

Ομπάμα: Ο κόσμος πρέπει να ενωθεί για να νικήσει την τρομοκρατία