Ένα ακόμη περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης με δράστες πρόσφυγες έρχεται στη δημοσιότητα από τη Γερμανία, ρίχνοντας νερό στο μύλο της ξενοφοβίας. Αυτή τη φορά το περιστατικό σημειώθηκε στο Μόναχο, μέσα στο μετρό, ενώ στους άνδρες που προσπάθησαν να υπερασπιστούν τη γυναίκα επιτέθηκε ομάδα μεταναστών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δύο συνταξιούχοι που υπερασπίστηκαν τη γυναίκα, η οποία δέχτηκε τη σεξουαλική παρενόχληση από πρόσφυγα, δέχτηκαν επίθεση από ομάδα προσφύγων, όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε.

Το περιστατικό σημειώθηκε μέσα στο μετρό του Μονάχο, μεσημεριανή ώρα.

Το βίντεο δείχνει πρόσφυγες να έχουν ακινητοποιήσει έναν άνδρα, ενώ ταυτόχρονα του φωνάζουν, την ώρα που ένας δεύτερος συνταξιούχος παλεύει με έναν από τους νεαρούς πριν τον πιάσουν από το λαιμό.

Η μάχη ξέσπασε αφού ένας από τους μετανάστες παρενόχλησε κοπέλα βάζοντας το χέρι του πάνω της, και εκείνη τον απέρριψε.

Όπως ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ο άνθρωπος που κατέγραψε τη σκηνή στο κινητό του, ο πρόσφυγας είπε κάτι στη γυναίκαι και μετά τη ρώτησε «γιατί δεν μου απαντάς στα γερμανικά;». Εκείνη του απάντησε «γιατί με ρώτησες στα αγγλικά».

Ο μάρτυρας της σκηνής ανέφερε ότι ο πρόσφυγας είχε ήδη το χέρι του στην πλάτη της γυναίκας, η οποία έψαξε με το βλέμμα για βοήθεια.

«Ενώ το τρένο συνέχιζε, ο πρόσφυγας χτύπησε με δύναμη το τζάμι. Υποθέτω ότι θύμωσε επειδή η γυναίκα τον απέρριψε. Διάφοροι επιβάτες του φώναξαν να σταματήσει» λέει ο μάρτυρας.

Όταν του φώναξαν, ένας άλλο πρόσφυγας άγγιξε κοροϊδευτικά στο κεφάλι έναν ηλικιωμένο άνδρα, προκαλώντας την έκρηξή του.

«Ο κύριος σηκώθηκε αμέσως» περιγράφει ο αυτόπτης μάρτυρας και ο πρόσφυγας γύρισε, τον πλησίασε και τον άρπαξε από το λαιμό. Ο καβγάς επεκτάθηκε αμέσως με πολλούς να προσπαθούν να χωρίσουν τους δύο.