Ο επικρατέστερος διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ, διατηρεί ευρύ προβάδισμα έναντι όλων των αντιπάλων του σε εθνικό επίπεδο, καθώς συγκεντρώνει το 40,6% των προθέσεων ψήφου, όπως κατέδειξε μια επαναλαμβανόμενη έρευνα των Reuters/Ipsos που δημοσιεύθηκε χθες.
Σαφέστατο είναι το προβάδισμα του Ντόναλντ Τραμπ επί των συνυποψηφίων του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos για το Reuters.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 582 άτομα, δίνει στον Τραμπ 40,6%, έναντι 10,5% για τον Τεντ Κρουζ, 9,7% για τον Μπεν Κάρσον, 9,2%, για τον Τζεμπ Μπους 9,2% και 7,2% για τον γερουσιαστή από τη Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο.

Σε μια υποθετική αναμέτρηση ανάμεσα στην επικρατέστερη υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών και τον Τραμπ, η Χίλαρι Κλίντον έχει στατιστικά ασήμαντο προβάδισμα έναντι του Τραμπ: 41,4% έναντι 40,8%.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ διατηρεί προβάδισμα 29% έναντι του γερουσιαστή του Βερμόντ Μπένι Σάντερς στην κρίσιμης σημασίας πολιτεία της Άιοβα, δέκα ημέρες πριν αρχίσει η εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών για το χρίσμα.

Η Κλίντον συγκεντρώνει το 59% των προθέσεων ψήφου, ενώ ο Σάντερς βρίσκεται στο 30%. Ο τρίτος των Δημοκρατικών, ο πρώην κυβερνήτης του Μέριλαντ Μάρτιν Ο’ Μάλεϊ, συγκεντρώνει μόλις το 7%.

Την 14η Ιανουαρίου η Κλίντον και ο Σάντερς εμφανίζονταν να οδεύουν σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση στην Άιοβα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των Bloomberg Politics/Des Moines Register.

Οι έρευνες σε όλη τη χώρα συνεχίζουν να δίνουν στην Κλίντον καθαρό προβάδισμα επί του Σάντερς, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των Δημοκρατικών ψηφοφόρων θεωρεί ότι έχει καλές πιθανότητες να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.