Η εκτίμηση της απειλής λόγω της οποίας έκλεισαν για λόγους ασφαλείας όλα τα σχολεία στο Λος Αντζελες δείχνει ότι το πιθανότερο είναι ότι επρόκειτο για φάρσα, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ.

«Η προκαταρκτική εκτίμηση για την απειλή εναντίον των σχολείων του Λος Αντζελες και της Νέας Υόρκης είναι ότι επρόκειτο για φάρσα» δήλωσε ο Ανταμ Σιφ, κορυφαίο στέλεχος των Δημοκρατικών στην αρμόδια Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Όλα τα δημόσια σχολεία του Λος Αντζελες, που ξεπερνούν τα 1.000, έκλεισαν την Τρίτη εξαιτίας απειλής για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού που διατυπώθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την εκπαιδευτική περιφέρεια και θεωρήθηκε «αξιόπιστη».

Με νωπές τις μνήμες από την επίθεση στο Σαν Μπερναρντίνο, το FBI κινητοποιήθηκε για την εκτίμηση της κατάστασης και έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα δημόσια σχολεία.

Απειλές διατυπώθηκαν και εναντίον σχολείων της Νέας Υόρκης, όπως ακριβώς στο Λος Άντζελες, όμως οι αρχές της πόλης εκτίμησαν ότι είναι αναξιόπιστες.

Στο Λος Αντζελες τα σχολικά λεωφορεία που βρίσκονταν εν κινήσει επέστρεψαν στα αμαξοστάσια, οι μαθητές που βρίσκονταν ήδη στα σχολεία κλήθηκαν να γυρίσουν στα σπίτια τους και οι γονείς ειδοποιήθηκαν ταυτόχρονα να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια που οι αρχές αποφασίζουν την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων σε μία ολόκληρη εκπαιδευτική περιφέρεια, επισημαίνουν αξιωματούχοι.

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες ένα ζευγάρι, που φέρεται να υποστήριζε το Ισλαμικό Κράτος, σκότωσε 14 ανθρώπους στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων ανατολικά του Λος Άντζελες.