Ως «τρομοκρατικό περιστατικό» αντιμετωπίζει η αστυνομία του Λονδίνου την υπόθεση ενός άνδρα που τραυμάτισε με μαχαίρι τρεις επιβάτες σε σταθμό του μετρό, φωνάζοντας σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης «Αυτό είναι για την Συρία».

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας από τους τρεις τραυματίες, o οποίος φέρεται να μαχαιρώθηκε στο λαιμό, βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

«Αντιμετωπίζουμε το συμβάν ως τρομοκρατικό περιστατικό» ανακοίνωσε ο Ρίτσαρν Γουάλντον, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Λονδίνου.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως αστυνομικοί έλαβαν κλήση το Σάββατο το βράδυ (19:05 ώρα Γκρίνουιτς) για ύποπτο με μαχαίρι στον σταθμό Λέιτονστοουν στο ανατολικό Λονδίνο.

Μια λίμνη αίματος κοντά στα μηχανήματα ακύρωσης εισιτηρίων στον σταθμό υπόγειου σιδηροδρόμου στο Λέιτονστοουν, 10χλμ ανατολικά από το κεντρικό Λονδίνο ήταν ορατή σε σε ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter, που δείχνει τον ύποπτο δράστη να βρίσκεται αντιμέτωπος με αστυνομικούς, λίγο μετά τις 21:00 ώρα Ελλάδας.

Ένας από τους αστυνομικός που έσπευσαν στον σταθμό χρησιμοποίησε όπλο τέιζερ ενάντια στον δράστη, ο οποίος συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου παραμένει υπό κράτηση.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε σε βρετανικές εφημερίδες ότι ο δράστης φέρεται να ισχυριζόταν ότι η επίθεση του ήταν αντίποινα για τις επιθέσεις των δυνάμεων της Δύσης ενάντια σε ισλαμιστές μαχητές στη Συρία.

«Είδα πολλούς ανθρώπους να τρέχουν, αλλά δεν έδωσα σημασία και συνέχισα να περπατάω για να πάρω το τρένο, αλλά ξαφνικά δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου από αυτό που είδα: Έναν άνδρα που κρατούσε ένα μαχαίρι» ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας στην εφημερίδα Guardian.

«Βγαίνοντας φώναξε: ‘Να τι σας συμβαίνει όταν τα βάζετε με την μητέρα Συρία, θα χυθεί όλο σας το αίμα» πρόσθεσε ο μάρτυρας.

Πάντως ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν επιβεβαίωσε τις αναφορές του τηλεοπτικού δικτύου Sky News και της εφημερίδας London’s Evening Standard ότι ο δράστης φώναξε κατά την επίθεση «Αυτό είναι για τη Συρία».

Οι βρετανιστές αρχές έχουν θέσει στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα τα επίπεδα συναγερμού, που χαρακτηρίζεται ως «σοβαρή», και συνιστά ότι μια επίθεση θεωρείται πολύ πιθανή.

Αεροσκάφη της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας ξεκίνησαν την Πέμπτη βομβαρδισμούς σε περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε πως οι αεροπορικές επιδρομές δεν θα αυξήσουν τις πιθανότητες επίθεσης στην Βρετανία, καθώς οι τζιχαντιστές ήδη θεωρούν την χώρα κυρίαρχο τους στόχο.

Βίντεο από την daily mail