Μία 45χρονη Βρετανίδα, μητέρα δύο παιδιών, και χήρα τζιχαντιστή, έστειλε μέσω Twitter μια ανατριχιαστική προειδοποίηση για νέες επιθέσεις κατά αμερικανικών στρατιωτικών στόχων.

Η Σάλι Τζόουνς απείλησε επίσης ότι θα επιστρέψει στην Βρετανία και θα τιναχτεί στον αέρα σε αποστολή αυτοκτονίας. Εχει προσηλυτιστεί στο ισλάμ, μετά τον γάμο της με τον Τζουνεϊντ Χουσεϊν, στρατολογητή του ISIS στο Μπέρμιγχαμ, ο οποίος σκοτώθηκε σε αμερικανική επίθεση με drones τον Αύγουστο.

Η Τζόουνς έφυγε από το Ηνωμένο Βασίλειο για την Συρία το 2013 για να αγωνιστεί και εκείνη στο πλευρό των βάρβαρων τζιχαντιστών του ISIS – αλλά φέρεται πως είχε επιστρέψει στο Μπέρμιγχαμ λίγες ημέρες πριν από τον θάνατο του συζύγου της.

Χρησιμοποίησε το τελευταίο μήνυμά της στο Twitter για να γράψει: «Θα γυρίσω πίσω και θα αποδείξω ότι τα social media θα είναι η πτώση σας».

Η Τζόουνς φέρεται να έχει διαρρεύσει το όνομα, την διεύθυνση και τα προσωπικά στοιχεία του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ο οποίος ηγήθηκε της αποστολής που σκότωσε τον ανώτερο διοικητή της Αλ Κάιντα Αλ-Αουλάκι στην Υεμένη πριν από τέσσερα χρόνια.

Τα τελευταία μηνύματα της Τζόουνς προειδοποίησαν ότι θα δημοσιεύσει περισσότερα ονόματα Αμερικανών στρατιωτών που πολεμάνε το ISIS.

Αν και δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί πλήρως η ταυτότητα της γυναίκας που ισχυρίζεται ότι είναι η Σάλι Τζόουνς, φαίνεται ότι είναι η ίδια που έχει δημοσιεύσει τα προσωπικά στοιχεία αρκετών Αμερικανών στρατιωτών.

Η Τζόουνς και ο Χουσέϊν, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Συρία στις 23 Αυγούστου, ήταν γνωστοί ως «κύριος και κυρία Τρόμος».

Από τότε που εγκατέλειψε την Βρετανία για μια ζωή αφιερωμένη στον τζιχάντ, η Τζόουνς έχει γίνει δραστήρια προπαγανδίστρια του ISIS, χρησιμοποιώντας τα social media για να διαδώσει το μήνυμα της τρομοκρατίας.

Η συμμετοχή της έχει απαγορευθεί κατά καιρούς από πλατφόρμες όπως το Twitter, αλλά εκείνη επιστρέφει με ένα ελαφρώς διαφορετικό όνομα χρήστη, και συνεχίζει την ίδια βίαιη ρητορική.