Από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Αθήνα και το Σίδνεϊ, εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους την Κυριακή, μια μέρα πριν αρχίσει η Σύνοδος για το Κλίμα που οργανώνει ο ΟΗΕ στο Παρίσι, φωνάζοντας στις κυβερνήσεις ότι εν υπάρχει «Πλανήτης Β» στη μάχη κατά της παγκόσμιας θέρμανσης.

Στο Παρίσι, η αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές και προσήγαγε 100 άτομα που μετέφεραν «ύποπτα αντικείμενα», έπειτα από την απαγόρευση των διαδηλώσεων που επιβλήθηκε λόγω των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων που άφησαν 130 νεκρούς. Ακόμα 25 ακτιβιστές είχαν τεθεί προκαταβολικά σε κατ΄οίκον περιορισμό λόγω υποψιών ότι σχεδίαζαν βίαιες διαδηλώσεις.

Κατά μήκος της διαδρομής των 3 χιλιομέτρων όπου προγραμματιζόταν η μεγάλη πορεία της Κυριακής, χιλιάδες άνθρωποι σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα. Στην Place de la Republic, ακτιβιστές παρέταξαν περισσότερα από 20.000 ζευγάρια παπουτσιών που συμβόλιζαν τους απόντες διαδηλωτές -ανάμεσά τους, ένα ζευγάρι μαύρα παπούτσια που έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Σε όλο τον κόσμο, περισσότερες από 2.000 εκδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή ενόψει της Συνόδου, η οποία πραγματοποιείται από τη Δευτέρα έως τις 11 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή περίπου 150 ηγετών.

Στόχος της συνόδου είναι η υπογραφή μιας συμφωνίας που θα περιορίσει στους 2 βαθμούς Κελσίου την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη έως τα τέλη του αιώνα. Ήδη, η επιφάνεια της Γης είναι περίπου 1 βαθμό θερμότερη σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Στην Αθήνα, χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν σε πορεία που οργάνωσαν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Greenpeace, WWF και Avaaz. Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

Στο Λονδίνο, περίπου 50.000 άτομα εκτιμάται ότι συμμετείχαν στην πορεία για το κλίμα, ανάμεσά τους η σχεδιάστρια μόδας Βίβιεν Γουέστγουντ, η ηθοποιός Έμα Τόμσον και ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ακόμα 45.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε πορεία προς την Όπερα του Σίδνεϊ, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Δεν υπάρχει Πλανήτης Β» και «Πείτε όχι στο κάψιμο εθνικών δασών για ηλεκτρισμό».

Στη διαδήλωση στο Βερολίνο συμμετείχαν περίπου 2.500 άνθρωποι, οι μισοί από ό,τι στη Μαδρίτη.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Νέα Υόρκη, το Μεξικό, το Σάο Πάολο και πολλές ακόμα πόλεις σε όλο τον κόσμο.