Η κυβέρνηση του Νίγηρα είπε χθες ότι ένοπλοι της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν 18 άτομα, μεταξύ τους και έναν θρησκευτικό ηγέτη, σε μια επίθεση ενός χωριού στην περιοχή Ντίφα, στα νότια σύνορα της χώρας με τη Νιγηρία.

Οι ένοπλοι ισλαμιστές έφτασαν στο χωριό Γκογκόν κοντά στις όχθες της Λίμνης Τσαντ με τα πόδια και άρχισαν να πυροβολούν αδιάκριτα τους κατοίκους και να εισβάλλουν στα σπίτια τους, είπαν δυνάμεις ασφαλείας. Επίσης εκτόξευσαν ρουκέτες, είπαν οι πηγές.

«Η Μπόκο Χαράμ μας κάνει άλλη μια φορά να θρηνούμε», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Μάρου Αμαντού, σε δήλωσή του. «Δεκαοχτώ χωρικοί σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής ιμάμης του χωριού, του οποίου ο λαιμός κόπηκε από τον ίδιο του τον ανηψιό», πρόσθεσε.

Η περιοχή έχει τεθεί σε κατάσταση ανάγκης, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η ασφάλεια των κατοίκων καθώς η Μπόκο Χαράμ κάνει συχνές επιδρομές περνώντας τα σύνορα λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο επιχειρήσεών της στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Ο Αμαντού είπε ότι έντεκα άτομα τραυματίστηκαν και ένα τρίχρονο κοριτσάκι εξαφανίστηκε, ενώ ο στρατός κυνηγά «τους τρομοκράτες σε κάθε γωνιά της Λίμνης Τσαντ».

Ηγέτες των χωρών της κεντρικής Αφρικής (CEEAC) είπαν σε σύνοδο κορυφής τη Τετάρτη ότι θα συγκεντρώσουν 75,3 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσουν τους γείτονες της Νιγηρίας να πολεμήσουν την τρομοκρατική οργάνωση.