Η πρόσβαση στο Μεγάλο τέμενος των Βρυξελλών αποκλείστηκε και περίμετρος ασφαλείας ορίστηκε στην περιοχή γύρω από το κτίσμα μετά τον εντοπισμό δέματος με φακέλους που περιείχαν ύποπτη σκόνη. Η σκόνη αποδείχθηκε τελικά… αλεύρι.

Η ουσία είχε σταλεί για εργαστηριακή ανάλυση, αλλά ο συναγερμός αποδείχθηκε λανθασμένος, καθώς η σκόνη ήταν τελικά αλεύρι.

Έντεκα άτομα χρειάστηκε να περάσουν από διαδικασία απολύμανσης για προληπτικούς λόγους, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

«Ένα δέμα εντοπίστηκε στην είσοδο του τεμένους, εντός του οποίου βρίσκονταν πολλοί φάκελοι που περιείχαν λευκή σκόνη» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου των πυροσβεστών, πυραγός Αν Βίμπιν.

«Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα πρόληψης που θα εφαρμόζαμε στην περίπτωση που επρόκειτο για άνθρακα, όμως πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο» υπογράμμισε η ίδια.

Δύο δωμάτια του τεμένους σφραγίστηκαν και 11 άνθρωποι απολυμάνθηκαν για προληπτικούς λόγους. Πρόκειται για εννέα πιστούς και δύο αστυνομικούς, που ήταν οι πρώτοι που έφθασαν στον τέμενος. Διακομίστηκαν σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Και άλλα τεμένη στην ευρύτερη περιοχή των Βρυξελλών έχουν βρεθεί στο στόχαστρο απειλών τις τελευταίες ημέρες, ιδίως το Ατανταμούν στο Μόλενμπεκ Σεν Ζαν, που δέχθηκε στις αρχές της εβδομάδας απειλητικά μηνύματα εναντίον της μουσουλμανικής κοινότητας, με την υπογραφή «Χριστιανικό Κράτος».