Δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη απειλή στις ΗΠΑ για ενδεχόμενη επίθεση σαν αυτή που βύθισε στο πένθος το Παρίσι τόνισε την Παρασκευή ο διευθυντής του FBI απαντώντας σε μία σειρά από βίντεο προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους, στα οποία η οργάνωση απειλεί ότι θα χτυπήσει τη Νέα Υόρκη.

«Δεν έχουμε ενημέρωση για κάποια αξιόπιστη απειλή στις ΗΠΑ που να αφορά επίθεση, όπως αυτή που έπληξε το Παρίσι την περασμένη Παρασκευή και σκόρπισε τον θάνατο σε 129 ανθρώπους» δήλωσε ο Τζέιμς Κόμεϊ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι αρχές της Νέας Υόρκης έχουν κινητοποιηθεί για να καθησυχάσουν τους πολίτες μετά την ανάρτηση στο Διαδίκτυο ενός βίντεο που δείχνει σημεία σύμβολα ακόμη και στην καρδιά της πόλης, όπως η Τάιμς Σκουέαρ, και έναν άνδρα που φαίνεται να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά.

«Το Ισλαμικό Κράτος και οι υποστηρικτές του δημοσιεύουν ένα σωρό από βίντεο και περιοδικά, αλλά αυτά δεν συνιστούν αξιόπιστες πληροφορίες», υπογράμμισε ο αρχηγός της ομοσπονδιακής Αστυνομίας, η οποία είναι στην πρώτη γραμμή στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Επισήμανε ότι στις ΗΠΑ, η προσοχή επικεντρώνεται περισσότερο στους μοναχικούς λύκους που περνούν στη δράση επηρεασμένοι συχνά από την έντονη προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους στο Ιντερνετ.