Έληξε η ομηρεία στο ξενοδοχείο Radisson Blu στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμάκο, σύμφωνα με τον υπουργό Ασφαλείας στο Μάλι.

Ωστόσο, όπως αναφέρει εκπρόσωπος του υπουργείου Ασφαλείας του Μάλι, ο στρατός προσπαθεί να εξουδετερώσει ενόπλους που βρίσκονται στους πάνω ορόφους.

«Οι δράστες δεν κρατούν πλέον ομήρους. Έχουν κρυφτεί στους πάνω ορόφους. Είναι μόνοι τους με τις ειδικές δυνάμεις του Μάλι που προσπαθούν να τους εξουδετερώσουν» σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Αμαντού Σανγκό.

Νωρίτερα, ο στρατός του Μάλι είχε ανακοινώσει ότι δύο ένοπλοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης στο ξενοδοχείο, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Αξιωματούχος του ΟΗΕ ανέφερε ότι κυανόκρανοι που βρίσκονται στο σημείο μέτρησαν 27 σορούς σε δύο ορόφους.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο αξιωματούχος είπε ότι κυανόκρανοι είδαν 12 σορούς στο υπόγειο του ξενοδοχείου και άλλες 15 στον δεύτερο όροφο.

Πρόσθεσε ότι οι κυανόκρανοι βοηθούν τις Αρχές του Μάλι να πραγματοποιήσουν έρευνες στο ξενοδοχείο.

Αστυνομικοί συνοδεύουν ομήρους έξω από το ξενοδοχείο, ορισμένοι από τους οποίους είναι τραυματισμένοι, σημειώνει αυτόπτης μάρτυρας.

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, συνταγματάρχης Σαλίφ Τραορέ, είπε ότι 76 άτομα έχουν απελευθερωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας του Μάλι.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Ασφαλείας του Μάλι είπε ότι οι ένοπλοι «δεν κρατούν άλλους ομήρους», γεγονός που επανέλαβε και σύμβουλος του υπουργείου στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFMTV.

«Αυτοί οι άνθρωποι (οι όμηροι) βρίσκονται υπό την προστασία των Αρχών» σημείωσε ο Αμάντου Σάνγκχο, μιλώντας στο BFMTV.

Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες για τουλάχιστον τρεις νεκρούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι Βέλγος αξιωματούχος είναι ανάμεσα στους νεκρούς. Ο Τζέφρι Ντιεντόν βρισκόταν στο Μάλι για ένα σεμινάριο, ανέφερε ο εργοδότης του.

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι 22 εργαζόμενοι του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (στρατιωτικό προσωπικό και μη) είναι σώοι μετά την επίθεση. Δεν υπάρχουν τραυματίες ανάμεσά τους.