Παιδιά ηλικίας ως και 7 χρονών στρατολογούν οι τζιχαντιστές και αξιόπιστες πηγές βεβαιώνουν ότι τουλάχιστον 400 έχουν ήδη «ενταχθεί στις γραμμές» του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε η Λεϊλά Ζερούγκουι. ειδική γραμματέας του ΟΗΕ για Το Παιδί.
«Ένα χαρακτηριστικό της σύγκρουσης στη Συρία είναι η μεγάλης κλίμακας στρατολόγηση από το ISIS παιδιών μικρής ηλικίας τα οποία εξαναγκάζονται να προβαίνουν σε πράξεις ανείπωτης βίας. Έχουμε εκθέσεις που αναφέρονται σε ομάδες οπλισμένων παιδιών μικρών ως και 7 χρονών. Στρατολογούνται υποχρεωτικά είτε τρομοκρατώντας την οικογένεια τους είτε απάγοντάς τα. Το ISIS πιστεύεται ότι έχει στρατολογήσει ως 400 παιδιά το πρώτο τρίμηνο του 2015», δήλωσε η κυρία Ζερουγκουι, προσθέτοντας ότι όλα τα στοιχεία έχουν ελεγχθεί από τον ΟΗΕ.
Όπως αποκάλυψε, με βάση εκθέσεις υπαλλήλων του ΟΗΕ, «το ISIS έχει ανοίξει παιδικούς σταθμούς για αγόρια μόνο στη Ράκα και παιδιά ηλικίας 8-12 χρονών οδηγούνται σε «πάρκα ειδικής εκπαίδευσης». Ο στρατός της συριακής κυβέρνησης έχει συλλάβει και κρατήσει παιδιά που έχουν σχέση με αυτές τις ένοπλες ομάδες», λέγει η γραμματέας του ΟΗΕ για το Παιδι..