Στο θάνατο ενός Παλαιστίνιου και στη σύλληψη ενός άλλου κατέληξε έφοδος ομάδας των ισραηλινών δυνάμεων σε νοσοκομείο της Δυτικής Όχθης. Τα μέλη της ομάδας μπήκαν μεταμφιεσμένα στο νοσοκομείο τα ξημερώματα για να συλλάβουν έναν 22χρονο που είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε Ισραηλινό, και πυροβόλησαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έναν ξάδερφό του.

Τμήμα της εφόδου καταγράφηκε στην κάμερα -εικόνες τέτοιες ομάδες των ισραηλινών δυνάμεων είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Η έφοδος έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης για τη σύλληψη του 22χρονου Αζάμ αλ Σαλάλντα, ο οποίος θεωρείται ο δράστης επίθεσης με μαχαίρι εναντίον ισραηλινού εποίκου. Η επίθεση είχε γίνει πριν από δύο εβδομάδες στη Δυτική Όχθη, το θύμα πυροβόλησε τον δράστη, ο οποίος όμως διέφυγε.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείο Αλ Αχλί της Χεβρώνας, Τζεχάντ Σαουάρ, τα ξημερώματα της Πέμπτης μπήκε στους διαδρόμους του νοσοκομείου ομάδα τουλάχιστον 20 ατόμων. Μπροστά βρισκόταν πρόσωπο σε αμαξίδιο, που υποτίθεται πως ήταν έγκυος.

Σε κάμερες του κλειστού κυκλώματος του νοσοκομείου φαίνονται άνδρες με όπλα να τρέχουν στους διαδρόμους με μεταμφίεση.

Ορισμένοι φορούν γενειάδες, άλλοι μουστάκια και άλλοι φέρουν αμφίεση που συνηθίζεται για Παλαιστίνιους της περιοχής ενώ δύο είναι μεταμφιεσμένοι σε γυναίκες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου, μπήκαν στο θάλαμο του 22χρονου για να τον συλλάβουν. Πυροβόλησαν έναν ξάδερφό του που βρισκόταν στο χωρό, ο οποίος στη συνέχεια εξέπνευσε. Ο ξάδελφος ήταν, σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις, μέλος της Χαμάς.

Το Ισραήλ βρίσκεται εδώ και σχεδόν δύο μήνες σε ύψιστο συναγερμό, καθώς έχει σημειωθεί κύμα τυφλών επιθέσεων με μαχαίρια με στόχο Ισραηλινούς στο δρόμο. Η αναζωπύρωση της βίας έχει οδηγήσει σε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αλλά και αιματηρές συγκρούσεις στις παλαιστινιακές περιοχές.