Σε νέα θηριωδία προχώρησαν οι τζιχαντιστές. Σε βίντεο που φέρεται να διένειμε στο διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος οι τζιχαντιστές εκτελούν ομαδικά 200 παιδιά.

Στο βίντεο -που προειδοποιεί για πολύ σκληρές εικόνες- τα παιδιά έχουν υποχρεωθεί να ξαπλώσουν μπρούμυτα στο χώμα έως ότου οι τζιχαντιστές αρχίζουν να τα πυροβολούν χωρίς έλεος.

Οι «άνδρες» του ISIS ανοίγουν πυρ σκορπώντας αδιάκριτα το θάνατο στα αθώα θύματά τους.

Το οπτικό υλικό εικάζεται ότι γυρίστηκε τον Αύγουστο του 2014.

Τα παιδιά κρατούνται ως αιχμάλωτοι πολέμου, ενώ οι τζιχαντιστές έχουν πάρει υπό τον έλεγχο τους την αεροπορική βάση Ταbqa στη Συρία.

Η εγκυρότητα του βίντεο δεν έχει ακόμα επαληθευτεί, όμως είναι γνωστό ότι ακραίες ομάδες του ISIS δεν σταματούν μπροστά σε τέτοια περιστατικά για να εξασκήσουν την ακραία προπαγάνδα τους και να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος έχει εκτελέσει παιδιά.

Η κίνηση αυτή σχολιάζεται από τους ειδικούς ως ένα βήμα κλιμάκωσης της τρομοκρατίας του ISIS μετά της απώλειες που έχουν στο πεδίο της μάχης από τους Κούρδους και τους Ιρακινούς. Η κλιμάκωση αυτή έχει φέρει στην επιφάνεια νέες μεθόδους εκτέλεσης και πολύ σκληρές «τεχνικές» εξολόθρευσης των αιχμαλώτων τους.