Τουλάχιστον 12 άτομα σκοτώθηκαν, όταν ελικόπτερο συνετρίβη δυτικά της Τρίπολης στη Λιβύη, δήλωσε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ελικόπτερο βρίσκονταν ηγέτες παραστρατιωτικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ελικόπτερο μπορεί να επλήγη από πυρά πριν συντριβεί. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι το ελικόπτερο μετέφερε μετρητά σε τράπεζα και επέστρεφε στην Τρίπολη με επιβάτες πολίτες.

Το πρακτορείο ειδήσεων LANA, το οποίο πρόσκειται στην αναγνωρισμένη κυβέρνηση, ανέφερε ότι το ελικόπτερο ενδέχεται να μετέφερε πολλά ηγετικά στελέχη της συμμαχίας Φατζρ Λίμπια («Αυγή της Λιβύης»), συμπεριλαμβανομένων του Χουσέιν Αμπού Ντάγια, διοικητή παραστρατιωτικών οι οποίοι δρουν στη δυτική Λιβύη, και του επικεφαλής της παραστρατιωτικής οργάνωσης Σουχάντα αλ Ζαουία, Σουχάιμπ αλ Ράμα.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, το ελικόπτερο μετέφερε 23 άτομα.

Η Λιβύη παραμένει σε χαοτική κατάσταση μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, με δύο κυβερνήσεις και δύο κοινοβούλια να μάχονται για την εξουσία από το 2014. Μια κυβέρνηση αποτελούμενη κυρίως από ισλαμιστές ελέγχει την πρωτεύουσα Τρίπολη, ενώ η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση έχει μεταφερθεί στην ανατολική Λιβύη.

Η διεθνής κοινότητα έχει εντείνει τις πιέσεις για να υπογραφεί μια συμφωνία για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, που διαπραγματεύονται οι δύο πλευρές υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.