Ινκόγκνιτο βρέθηκε στη Μόσχα ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ την Τρίτη, για να συνομιλήσει με τον ρώσο πρόεδρο για τις επιδρομές στη Συρία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνομίλησε με τον Άσαντ για «τη μάχη εναντίον των τρομοκρατικών ομάδων» και τη «συνέχιση των ρωσικών επιδρομών» σε συντονισμό με τις συριακές δυνάμεις.

Την επίσκεψη ανακοίνωσε επίσημα, μετά την ολοκλήρωσή της, το Κρεμλίνο το πρωί της Τετάρτης. Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε πως η συνάντηση έγινε στη Μόσχα την Τρίτη.

Ο σύρος πρόεδρος «ενημέρωσε τον Πούτιν για την κατάσταση στη Συρία και για τα σχέδια των στρατιωτικών δυνάμεων» ανέφερε ο Πεσκόφ. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν «ζητήματα σχετικά με τη συνέχιση των ρωσικών επιχειρήσεων στη Συρία».

Ο Πούτιν δήλωσε «έτοιμος να βοηθήσει και στρατιωτικά και πολιτικά στη διαδικασία για τη Συρία», ανέφερε η επίσημη ενημέρωση.

Όπως σημείωσε από την πλευρά της η επίσημη συριακή τηλεόραση, η οποία επίσης μετέδωσε την είδηση το πρωί της Τετάρτης, πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Άσαντ έξω από την εμπόλεμη χώρα από το 2011.


Ο Πούτιν ενημέρωσε τον Ερντογάν για την επίσκεψη Άσαντ στη Μόσχα

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε τηλεφωνικά με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να μιλήσουν για την κατάσταση στη Συρία, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν ενημέρωσε τον Ερντογάν και για την αιφνιδιαστική επίσκεψη του σύρου προέδρου στη Ρωσία.

Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ βρέθηκε στη Μόσχα «ινκόγκνιτο» για συνομιλίες με τον ρώσο πρόεδρο για τις επιδρομές στη Συρία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνομίλησε με τον Άσαντ για «τη μάχη εναντίον των τρομοκρατικών ομάδων» και τη «συνέχιση των ρωσικών επιδρομών» σε συντονισμό με τις συριακές δυνάμεις.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε την Τετάρτη ότι έχει πληροφορίες ότι στελέχη του Ισλαμικού Κράτους μιλούν με μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα για την πιθανότητα να ενώσουν τις δυνάμεις τους κατά του συριακού στρατού.