Γυναίκα αραβικής καταγωγής τραυμάτισε ελαφρά έναν εβραίο σε νέα επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, προτού ο άνδρας την πυροβολήσει και την τραυματίσει σοβαρά, ανέφερε η ισραηλινή Αστυνομία.

Την ίδια ώρα, νεαρός Παλαιστίνιος τραυματίστηκε σοβαρά από πυρά ισραηλινών εποίκων ενόσω κλιμακώνεται η ένταση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ.

Η γυναίκα έφθασε πίσω από τον άνδρα, ηλικίας 35 ετών, και τον μαχαίρωσε στην πλάτη, δήλωσε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Λούμπα Σάμρι. Ο άνδρας κατάφερε στη συνέχεια να βγάλει το όπλο του και να την πυροβολήσει.

Η γυναίκα διακομίστηκε σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο, ανέφερε η Λούμπα Σάμρι. Άλλη εκπρόσωπος της Αστυνομίας διευκρίνισε πως ήταν αραβικής καταγωγής.

Το περιστατικό συνέβη στην Παλιά Πόλη, όχι μακριά από την πλατεία των Τεμενών, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Είναι η δεύτερη επίθεση με μαχαίρι από το Σάββατο εναντίον εβραίων στην Παλιά Πόλη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Το Σάββατο ένας νεαρός Παλαιστίνιος μαχαίρωσε θανάσιμα έναν εβραίο στρατιώτη και έναν ραβίνο, προτού σκοτωθεί.

Μια άλλη επίθεση με μαχαίρι από Παλαιστίνιο είχε σημειωθεί την προηγουμένη στη Δυτική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την Αστυνομία. Ο φερόμενος ως δράστης σκοτώθηκε. Η οικογένειά του αμφισβητεί την εκδοχή της Αστυνομίας.

Παράλληλα, ενόσω βίαιες συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων σημειώνονται σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Όχθης και στην Ιερουσαλήμ, το πρωί της Τετάρτης, ένας νεαρός Παλαιστίνιος τραυματίστηκε σοβαρά από πυρά ισραηλινών εποίκων, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ερυθρά Ημισέληνος και αυτόπτες μάρτυρες.

Ο νεαρός, ηλικίας 18 ετών, τραυματίστηκε κοντά στην Μπέιτ Σαχούρ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, και βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας σε σταθερή κατάσταση, ανέφερε ιατρική πηγή.
Σύμφωνα με την ισραηλινή Αστυνομία, Παλαιστίνιοι έριχναν πέτρες στην περιοχή και υπήρξαν πυροβολισμοί σε αντίποινα.