Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε πως η Μόσχα «βρίσκεται σε επαφή» με τις ΗΠΑ για τις επιδρομές στη συριακή επικράτεια, λέγοντας επίσης πως η ρωσική πλευρά «προσέφερε άμεσες στρατιωτικές συνομιλίες στην Ουάσινγκτον» για τις επιχειρήσεις.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο επαναλαμβάνει πως στόχος των επιδρομών είναι η «υποστήριξη του Άσαντ απέναντι σε τρομοκρατικές και ριζοσπαστικές οργανώσεις». Για κλιμάκωση του εμφυλίου κατηγορεί το Πεντάγωνο τη Ρωσία «με τη δράση της εναντίον μετριοπαθών ομάδων».

Στο μεταξύ η Ρωσία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι πραγματοποίησε τις τελευταίες 24 ώρες αεροπορικές επιδρομές εναντίον εννέα στόχων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), συνεχίζοντας τη στρατιωτική επέμβασή της στη Συρία.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αεροσκάφη SU-34, SU-24M και SU-25 πραγματοποίησαν 25 εξόδους και κατέστρεψαν κυρίως μία θέση διοίκησης στην επαρχία Χάμα, αποθήκες πυρομαχικών και έναν κόμβο επικοινωνιών στην επαρχία Χομς, θωρακισμένα οχήματα στην επαρχία Ιντλέμπ και μία «θέση διοίκησης του ΙΚ» στην επαρχία Λαττάκειας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, δήλωσε πως οι επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία έχουν σκοπό την υποστήριξη του συριακού στρατού και πως θέτουν στο στόχαστρο τρομοκράτες και εξτρεμιστές εκεί.

«Ο σκοπός των επιχειρήσεών μας είναι η παροχή υποστήριξης στην επίθεση του συριακού στρατού στον αγώνα τους κατά των τρομοκρατικών και ριζοσπαστικών οργανώσεων και δυνάμεων», δήλωσε ο Πέσκοφ.