Δέκα στόχους στη Συρία έπληξαν οι νέες ρωσικές επιδρομές, με τη Μόσχα να αναφέρει πως στο στόχαστρο μπήκαν θέσεις της ISIS -ενώ η Δύση αφμισβητεί πως οι τζιχαντιστές είναι ο μοναδικός στόχος της ρωσικής επέμβασης. Για επιδρομές στις περιφέρειες της Χομς και της Χαμά, και γύρω από την Ταλμπισέχ -με ομάδες που πρόσκεινται στον FSA- μιλούν οργανώσεις που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο συριακό έδαφος.

Επικριτικές στη ρωσική δραστηριότητα οι κυβερνήσεις Βρετανίας, Γαλλίας και Τουρκίας.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Κυριακή, ρωσικά μαχητικά είχαν προχωρήσει σε 20 εξόδους στη Συρία και έπληξαν «δέκα στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος τις τελευταίες 24 ώρες».

Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι επιδρομές έπληξαν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών, περιλαμβανομένου και ενός εργοστασίου όπου κατασκευάζονται ζώνες που χρησιμοποιούνται για βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας.

«Ως αποτέλεσμα των αεροπορικών πληγμάτων μας εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους, καταφέραμε να διαλύσουμε το σύστημα ελέγχου τους, τις γραμμές εφοδιασμού της τρομοκρατικής οργάνωσης, και προκαλέσαμε επίσης σημαντικές ζημιές στην υποδομή που χρησιμοποιείται για την ετοιμασία πράξεων τρομοκρατίας» ανέφερε το υπουργείο.

Από την πλευρά της, η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που συλλέγει πληροφορίες από το συριακό έδαφος, ανέφερε ότι ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους στις επαρχίες της Χομς και της Χαμά, συμπεριλαμβανομένων και θέσεων γύρω από την πόλη Ταλμπισέχ.

Η οργάνωση ανέφερε πως ασθενοφόρα μετέφεραν τραυματίες σε νοσοκομείο στην Ταλμπισέχ, και ένας κάτοικος είπε ότι τουλάχιστον πέντε πτώματα εντοπίστηκαν στο δυτικό τμήμα της πόλης.

«Μέχρι τώρα έγιναν επτά ή έξι επιδρομές στην πόλη» δήλωσε ο Αμπντούλ Γκάφαρ αλ Ντουέικ, πρώην δημόσιος υπάλληλος και εθελοντής διασώστης. «Με τα συριακά αεροπλάνα, θα είχαμε μια προειδοποίηση αλλά τώρα εντελώς ξαφνικά το βλέπουμε πάνω από τα κεφάλια μας» είπε.

Πολλές οργανώσεις ανταρτών γύρω από την Ταλμπισέχ επιχειρούν κάτω από την ομπρέλα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και ορισμένες έχουν λάβει στρατιωτική υποστήριξη από χώρες της Δύσης και του Κόλπου που αντιτίθενται στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.