Ενώπιον των μελών της Βουλής των Κοινοτήτων σκοπεύει να φέρει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον το σχέδιό του για ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph.

Ο Κάμερον φέρεται να δήλωσε ότι οι επιθέσεις των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία «μπορεί κάλλιστα να καταστούν εφικτές», υποστηρίζοντας μάλιστα ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για την επέκταση των επιδρομών της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία.

Ο Κάμερον είχε υποβάλει σχετικό σχέδιο και το 2013, αλλά η πρότασή του είχε καταψηφιστεί. Έτσι, οι βρετανικοί βομβαρδισμοί εναντίον του ΙΚ διεξάγονται μέχρι τώρα μόνο στο γειτονικό Ιράκ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Telegraph, ο Κάμερον δεν πιστεύει πως η ανάμειξη της Ρωσίας θα έπρεπε να αποτρέψει την προσπάθεια της Βρετανίας να αναλάβει στρατιωτική δράση κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Αυτό για το οποίο είμαι σαφής είναι το ότι μια από τις μεγαλύτερες απειλές στις οποίες πρέπει να αντιδράσουμε είναι αυτή, η απειλή της τρομοκρατίας» φέρεται να είπε ο Κάμερον την παραμονή του συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος στο Μάντσεστερ, στη βόρεια Αγγλία.

Προχωρώντας, εξάλλου, σε μια ανακοίνωση ικανοποιεί πολλά στελέχη του κόμματός του, ο Κάμερον είπε πως θα ενισχύσει τις Ειδικές Δυνάμεις και ειδικά τις επίλεκτες μονάδες της SAS και ότι η κυβέρνησή του θα προκρίνει την αγορά 20 νέων τηλεκατευθυνόμενων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών Protector στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον του ΙΚ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.