Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου είπε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει στο Ιράν «να εισβάλει, να τρυπώσει ή να μπει περπατώντας στη λέσχη πυρηνικών όπλων».

Ο Νετανιάχου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της συμφωνίας ανάμεσα στην Τεχεράνη και τη Δύση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και σημείωσε ότι μόλις αρθούν οι κυρώσεις «το Ιράν θα βγει στο κυνήγι και θα κατασπαράξει όλο και περισσότερα θηράματα».

Ο ίδιος σημείωσε ότι η συμφωνία με το Ιράν δεν κάνει πιο πιθανή την ειρήνη, «κάνει πιο πιθανό τον πόλεμο».

Μετά την συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα, το Ιράν ξοδεύει δισεκατομμύρια σε όπλα και δορυφόρους, καταγγέλλει ο Νετανιάχου.

«Όταν επιβραβεύεται η κακή συμπεριφορά, γίνεται απλά χειρότερη» είπε. «Ανησυχώ βαθύτατα για την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν που θα αποδειχθεί να είναι πιστοποιητικό γάμου μιας ανίερης ένωσης» πρόσθεσε.

Αναγνώρισε ότι μπορεί να υπάρχουν καλές προθέσεις, αλλά σημείωσε ότι «οι καλές προθέσεις δεν εμποδίζουν τα χειρότερα αποτελέσματα».

«Εάν η ηγεσία του Ιράν εργαζόταν για να καταστρέψει τις δικές σας χώρες, τότε θα ήσασταν λιγότερο ενθουσιώδεις για τη συμφωνία» είπε.

«Και, όμως, η απάντηση κάθε ενός από εσάς εδώ είναι η απόλυτη σιωπή. Η εκκωφαντική σιωπή» είπε.

Μάλιστα, ο Νετανιάχου διέκοψε την ομιλία του και απλά κοίταξε τους συμμετέχοντες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για περίπου 45 δευτερόλεπτα.