Φωτιά ξέσσπασε σήμερα σε συγκρότημα κατοικιών όπου μένουν εργαζόμενοι πετρελαϊκής εταιρίας στη Σαουδική Αραβία.

Από την πυρκαγιά ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του ενώ έχουν τραυματιστεί άλλοι 30 διαφόρων εθνικοτήτων, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Η Saudi Aramco, η εθνική εταιρία πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας, που εδρεύει στην πόλη Νταχράν, ανακοίνωσε ότι η φωτιά ξέσπασε σε υπόγειο του οικιστικού συγκροτήματος Radium. «Στις 05:45 σήμερα αναφέρθηκε φωτιά στο υπόγειο του οικιστικού συγκροτήματος Radium στην πόλη Αλ-Χόμπαρ, το οποίο νοικιάζει η Saudi Aramco για τους υπαλλήλους της», διευκρινίζει σε ανακοίνωση.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας και το πυροσβεστικό σώμα της Saudi Aramco απομακρύνουν τους ενοίκους από τα σπίτια.

Ο συνταγματάρχης Αλι Αλ-Κατάνι, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Ανατολικής Επαρχίας δήλωσε ότι η επιχείρηση εκκένωσης συνεχίζεται προκειμένου να διασωθούν άνθρωποι από τις στέγες. Οι κάτοικοι είπαν ότι είδαν να πετούν ελικόπτερα στην περιοχή.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Aramco, το οικιστικό συγκρότημα Radium που βρίσκεται στις ακτές του Περσικού Κόλπου, μεταξύ των πόλεων αλ-Χόμπαρ και Νταμάμ, αποτελείται από οκτώ εξαώροφα κτίρια και περιλαμβάνει 486 διαμερίσματα.