Ερευνητές και εθελοντές πραγματοποιούν έρευνες στις ακτές του νησιού Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό για τυχόν συντρίμμια αεροσκάφους που θα μπορούσαν να συνδέονται με την εξαφανισμένη πτήση MH370 της Malaysia Airlines.

Οι έρευνες επεκτείνονται και σε άλλα νησιά, όπως στον Μαυρίκιο και στις Σεϋχέλλες.

{{{ map }}} Όπως αναφέρει το CNN, τα αντικείμενα που ανακαλύπτονται στις ακτές του Ρεϊνιόν ελέγχονται.

Παράλληλα, οι Αρχές άλλων νησιών, όπως ο Άγιος Μαυρίκιος και οι Σεϋχέλλες, ανακοίνωσαν ότι θα βρίσκονται σε επαγρύπνηση, στην περίπτωση που η θάλασσα ξεβράσει συντρίμμια αεροσκάφους στις ακτές των νησιών.

Τμήμα φτερού ενός Boeing 777 βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα σε παραλία του Ρεϊνιόν. Πολλοί εκτιμούν ότι το φτερό ανήκει πιθανότατα στην πτήση 370, καθώς δεν έχει εξαφανιστεί άλλο Boeing 777 σε εκείνη τη θαλάσσια περιοχή.

Το τμήμα του φτερού έχει μεταφερθεί σε εργαστήριο στην Τουλούζη, προκειμένου να ταυτοποιηθεί. Παράλληλα, τα υπολείμματα βαλίτσας που βρέθηκαν μία ημέρα αργότερα στο Ρεϊνιόν έχουν σταλεί και αυτά για ανάλυση.

Εκτός από αυτά τα δύο αντικείμενα, τίποτε άλλο δεν έχει ξεβράσει η θάλασσα στο νησί Ρεϊνιόν. Ένα αντικείμενο που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των Αρχών αποδείχθηκε ότι ήταν μεταλλική οικιακή σκάλα.

Το αεροσκάφος της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε πριν από 17 μήνες με 239 επιβαίνοντες. Πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Ωστόσο, ακόμα και στην περίπτωση της ταυτοποίησης του φτερού με εκείνο της πτήσης της Malaysian Airlines, αυτά τα ερωτήματα δεν αναμένεται να απαντηθούν. Ανάμεσά τους και το ερώτημα του γιατί το αεροπλάνο ακολούθησε διαφορετική πορεία και βρέθηκε στον Ινδικό Ωκεανό.

Πάντως, εάν αποδειχθεί ότι το φτερό ανήκει στο μαλαισιανό αεροσκάφος, τότε είναι πιθανό ότι θα αλλάξει και το σημείο των ερευνών.