Εκκληση για «μηδενική ανοχή» στις βιαιότητες που διαπράττουν ισραηλινοί έποικοι απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Ενωση έπειτα από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου το μωρό μιας οικογένειας Παλαιστινίων κάηκε ζωντανό και οι γονείς και ο αδελφός του τραυματίστηκαν σοβαρά από τον εμπρησμό του σπιτιού τους.

«Απευθύνουμε έκκληση για την πλήρη απόδοση ευθυνών, για την αποτελεσματική εφαρμογή του νόμου και για μηδενική ανοχή στις βιαιότητες των εποίκων», ανέφερε σε ανακοίνωση εκπρόσωπος της επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, που χαρακτήρισε «εν ψυχρώ δολοφονία» την επίθεση.

«Μία πλήρης και ταχεία έρευνα είναι απαραίτητη για να οδηγηθούν οι δράστες αυτού του απεχθούς εγκλήματος ενώπιον της Δικαιοσύνης. Οι ισραηλινές Αρχές πρέπει επίσης να λάβουν αποφασιστικά μέτρα, προκειμένου να προστατεύσουν τον τοπικό πληθυσμό», δήλωσε η εκπρόσωπος της Μογκερίνι, υπενθυμίζοντας παράλληλα την «έντονη αντίθεση» της ΕΕ στην πολιτική του εποικισμού που απειλεί τις πιθανότητες επίτευξης μιας λύσης δύο κρατών.

«Τέτοιες ενέργειες μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε έναν φαύλο κύκλο βίας και να απομακρύνουν τα δύο μέρη από μία λύση μέσω της διαπραγμάτευσης. Η αυτοσυγκράτηση και η ηρεμία είναι απαραίτητες από όλα τα μέρη ώστε η κατάσταση, που είναι ήδη τεταμένη, να μην επιδεινωθεί», πρόσθεσε.