«Όλο και πιο βέβαιες» ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν στο μικρό νησί Ρεϊνιόν του Ινδικού Ωκεανού προέρχονται από το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών δηλώνουν οι αυστραλιανές αρχές.

Τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στο μικρό νησί Ρεϊνιόν αναμένεται εντός της ημέρας να μεταφερθούν στην Τουλούζη για να εξεταστούν από εμπειρογνώμονες την επόμενη εβδομάδα.

«Είμαστε όλο και πιο σίγουροι ότι τα συντρίμμια προέρχονται από την πτήση MH370» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάρτιν Ντόλαν, επικεφαλής επίτροπος της Αυστραλιανής Υπηρεσίας Ασφαλείας Μεταφορών.

«Εξακολουθούμε να συνεργαζόμαστε με τους Γάλλους και τους Μαλαισιανούς συναδέλφους μας για να αναλύσουμε όλες τις πληροφορίες. Ακόμη δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι, αλλά ελπίζουμε πως εντός ολίγου θα μπορέσουμε να φθάσουμε στο απόλυτο επίπεδο βεβαιότητας. Ελπίζουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες» είπε ο ίδιος.

Η πτήση MH370 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014, με 239 επιβάτες και πλήρωμα, μια ώρα μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, με προορισμό το Πεκίνο.

Η ανακάλυψη του μυστηριώδους ευρήματος που μοιάζει με ένα κομμάτι πτερυγίου αεροπλάνου, προκάλεσε εκ νέου ερωτήματα για πιθανή σχέση με την εξαφάνιση του Boeing 777, ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας.

«Είμαστε σίγουροι ότι πραγματοποιούνται οι κατάλληλες έρευνες για να βρεθεί το χαμένο αεροσκάφος» είπε στο BBC ο Μάρτιν Ντόλαν.