Διέψευσε ο αμερικανός μεγιστάνας, Γουόρεν Μπάφετ, δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει αγοράσει μαζί με τον ιταλό εκατομμυριούχο Αλεσάντρο Πρότο το νησί του Αγίου Θωμά στον κόλπο της Αίγινας.

Ο Μπάφετ χαρακτήρισε, μάλιστα, «αποκυήματα φαντασίας» τα περί αγοράς ελληνικού νησιού.

«Μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν τα δημοσιεύματα, δεν είχα ακούσει ποτέ για τον τύπο αυτόν (τον Πρότο), ο οποίος ισχυρίζεται αυτά για το ελληνικό νησί» είπε ο Μπάφετ σε δήλωση που στάλθηκε από την εκπρόσωπό του.

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που απαντούσε σε ερώτηση του πρακτορείου Reuters, η εταιρεία Πρότο ανέφερε ότι η δήλωση του ιταλού εκατομμυριούχου που δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate.

«Ηλπιζε να εκμεταλλευτεί τη διαφήμιση»

Η εταιρεία Proto Enterprises σημειώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική εφημερίδα που δημοσίευσε το θέμα. «Ο κ. Πρότο ποτέ δεν είπε ότι ο Γυόρεν Μπάφετ έχει αγοράσει νησί στην Ελλάδα. Είπε ότι είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον να προσφερθεί νησί προς πώληση στον κ. Μπάφετ», είπε η Φεντερίκα Σάλα, βοηθός του Πρότο.

«Αν τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν τις ειδήσεις με διαφορετικό τρόπο, αυτό δεν είναι δική μας ευθύνη» πρόσθεσε στο μήνυμά της.

Η Σάλα είπε ότι ο Αλεσάντρο Πρότο ήλπιζε να εκμεταλλευτεί τη διαφήμιση για «να έρθει σε άμεση επαφή με τον κ. Μπάφετ» και αναφέρθηκε σε ένα ρητό που αναφέρει συχνά ο Μπάφετ: «Βλέπεις ποιος κολυμπάει γυμνός μόνο όταν υποχωρεί η παλίρροια».

Και πρόσθεσε: «Στην προκειμένη περίπτωση, ο κ. Πρότο είναι ντυμένος και θα πουλήσει ελληνικό νησί στον κ. Μπάφετ αργά ή γρήγορα».