Τουλάχιστον 37 άνθρωποι, οι περισσότεροι ξένοι, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης σε ξενοδοχείο της Τυνησίας, στην τουριστική ζώνη της πόλης Σους.

Ανάμεσα στους νεκρούς Βρετανοί, Γερμανοί και Βέλγοι πολίτες, αναφέρει το υπουργείο Υγείας της Τυνησίας.

Σύμφωνα με πηγές στις δυνάμεις Ασφαλείας, βρέθηκε το πτώμα τουλάχιστον ενός εκ των δραστών, ο οποίος έφερε Καλάσνικοφ, και εντοπίστηκε στο σημείο όπου τον πυροβόλησαν οι αστυνομικοί.

Παραμένει ασαφές εάν υπάρχουν και άλλοι δράστες οι οποίοι διαφεύγουν.
Η Σους έλκει εκατοντάδες τουρίστες κάθε χρόνο από την Ευρώπη και τις γειτονικές χώρες.

Την τρομοκρατική επίθεση στην Τυνησία καταδίκασε από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Οι επιθέσεις, τόνισε ο Κάμερον, πραγματοποιήθηκαν από μία «διεστραμμένη ιδεολογία την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε». «Πρέπει να σταματήσουμε τη δηλητηρίαση αυτών των νέων μυαλών τόσο στη Βρετανία όσο και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και τον υπόλοιπο κόσμο», υπογράμμισε ο βρετανός πρωθυπουργός προαναγγέλλοντας επίσης μία συνεδρίαση της επιτροπής εκτάκτων αναγκών στο Λονδίνο, το απόγευμα, προκειμένου να συζητηθούν οι επιπτώσεις των φρικαλεοτήτων της τρομοκρατίας.

Την ίδια ώρα, οι Αστυνομικές Αρχές της Τυνησίας εκκενώνουν ακόμη την ευρύτερη περιοχή πέριξ του ξενοδοχείου «Imperial Marhaba», όπου σημειώθηκε η επίθεση. Σύμφωνα με υπάλληλο του ξενοδοχείου, υπήρξε μόνο ένας δράστης, ντυμένος σαν τουρίστας, ο οποίος άνοιξε πυρ αδιακρίτως.

Η τρομοκρατική επίθεση στην Τυνησία δεν φαίνεται να συνδέεται ούτε με την επίθεση στο Κουβέιτ ούτε με το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία. Και τα τρία ωστόσο συνέβησαν λίγες μόλις μέρες μετά το μήνυμα του εκπροσώπου του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μουχάμαντ αλ Αντνάνι προς τους απανταχού τζιχαντιστές να μετατρέψουν τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού σε «περίοδο ολέθρου για τους απίστους, σιίτες και αποστάτες μουσουλμάνους».