Ηταν ένα «τραγικό δυστύχημα», η τραγικότητα του οποίου δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επίθεσης. Με αυτό το σκεπτικό, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δεν θα ασκηθούν διώξεις για τον θάνατο των τεσσάρων μικρών Παλαιστινίων, ηλικίας 9 έως 11 ετών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από αεροπορική επιδρομή σε παραλία της Γάζας, μεσούσης του περσινού πολέμου των 50 ημερών.

Η έρευνα για εκείνο το περιστατικό, το οποίο είχε προκαλέσει τότε τη γενική κατακραυγή, κλείνει οριστικά χωρίς καμία καταδίκη, ανακοίνωσε ο ισραηλινός Στρατός. Οπως διευκρίνισε στη συνέχεια ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, επρόκειτο για «λάθος», καθώς η πολεμική αεροπορία άνοιξε πυρ εναντίον των τεσσάρων αγοριών πιστεύοντας ότι πρόκειται για μαχητές της Χαμάς που ετοιμάζονταν να επιτεθούν στις ισραηλινές δυνάμεις.

Τα τέσσερα ξαδέλφια έπαιζαν ποδόσφαιρο στην παραλία την ώρα της επίθεσης. Τη χαριστική βολή δέχθηκαν ενόσω έτρεχαν να βρουν καταφύγιο σε παρακείμενο ξενοδοχείο, όπου εργάζονταν δημοσιογράφοι.

Εκτός από την έρευνα για το συγκεκριμένο περιστατικό έκλεισαν επίσης έρευνες για μια επιδρομή που έγινε στις 21 Ιουλίου σε κατοικημένη συνοικία της Γάζας, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι, καθώς και για επίθεση στις 29 Ιουλίου στην πόλη Χαν Γιούνες, κατά την οποία σκοτώθηκαν πολλά μέλη της ίδιας οικογένειας. Απεναντίας, ξεκίνησε άλλη ποινική έρευνα για επίθεση σε καφέ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άνθρωποι.

Στα τέλη Απριλίου, στρατοδικείο είχε απαγγείλει κατηγορίες κατά τριών στρατιωτών για λεηλασία. Ηταν οι πρώτοι εις βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη για ενέργειες του Στρατού στον πόλεμο των 50 ημερών.

Συνολικά, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στην περσινή σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους περίπου 2.200 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 1.500 άμαχοι, ενώ τεράστιες υπήρξαν και οι υλικές ζημιές. Από το απέναντι στρατόπεδο, 73 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων 67 στρατιώτες.