Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη έξω από το σιιτικό τέμενος αλ Ανούντ στη Σαουδική Αραβία, με τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς. Σύμφωνα με σαουδάραβες αξιωματούχους ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε σταθμευμένο όχημα στην πόλη Νταμάμ στην ανατολική Σαουδική Αραβία. Την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, με κείμενο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα μέσα σε μία εβδομάδα. Την περασμένη Παρασκευή βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε άλλο σιιτικό τζαμί, σκοτώνοντας τουλάχιστον 21 ανθρώπους και τραυματίζοντας περίπου 100. Η επίθεση στο τέμενος Ιμάμ Αλί στο χωριό αλ Καντίχ, η πλέον αιματηρή εδώ και χρόνια στη χώρα, ήταν η πρώτη της οποίας την ευθύνη ανέλαβε το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στη Σαουδική Αραβία, που επίσημα δημιουργήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.
Αυτόπτες μάρτυρες της σημερινής επίθεσης είπαν ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας μεταμφιεσμένος σε γυναίκα ανατινάχθηκε μέσα σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, όταν φύλακες τον εμπόδισαν να εισέλθει στο τέμενος. Κάτοικοι κυκλοφόρησαν τη φωτογραφία του πτώματος ενός άνδρα που πιστεύεται ότι ήταν ο δράστης όπως και εικόνες με μαύρο καπνό πάνω από το πάρκινγκ όπου ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο.
Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει πιστούς μέσα στο τέμενος ανάστατους από την έκρηξη.
Το Ισλαμικό Κράτος είπε ότι το όνομα του δράστη είναι Αμπού Τζαντάλ αλ Τζισράουι και ότι κατάφερε να φθάσει στον στόχο του παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Το Ισλαμικό Κράτος παραδέχεται ότι προσπαθεί να αναζωπυρώσει το σεκταριστικό μίσος, σε μία προσπάθεια να ανατρέψει τη βασιλική οικογένεια των Σαούντ. Προτρέπει του νέους Σαουδάραβες σουνίτες να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον σιιτικών στόχων. Η Σαουδική Αραβία συμμετέχει στις συμμαχικές δυνάμεις που εξαπολύουν αεροπορικές επιθέσεις κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία.