Το πώς η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία μετατρέπει μικρά κορίτσια στους πιο ικανούς δολοφόνους της περιγράφει σε εκτενές άρθρο της, η ειδησεογραφική αμερικανική ιστοσελίδα The Daily Beast. «Η Αΐσα εννέα χρόνων και η μεγαλύτερη αδελφή της, Φαλμάτα, 13 χρόνων, απήχθηκαν από το σπίτι τους στο Νταμασάκ, στη βορειοανατολική επαρχία Μπόρνο της Νιγηρίας, στη διάρκεια μίας επιδρομής μαχητών της οργάνωσης τον Μάρτιο. Ο πολύ μεγαλύτερος αδελφός τους, Μπουκάρ, δεν είναι σίγουρος ότι θα τις ξαναδεί. Πιστεύει ότι εντάχθηκαν στον ολοένα αυξανόμενο στρατό από γυναίκες βομβιστές αυτοκτονίας. Και έχει κάθε λόγο να το πιστεύει» αναφέρει το δημοσίευμα.
Όταν οι μαχητές εισέβαλαν στο Νταμασάκ, έκαψαν σπίτια και απαίτησαν από τους κατοίκους να τους παραδώσουν τα παιδιά τους. Οι γονείς που αντέδρασαν δολοφονήθηκαν και τελικά εκατοντάδες παιδιά, στην πλειοψηφία τους κορίτσια, απήχθηκαν. «Έβαλαν φωτιά στα σπίτια μας και περπατούσαν στους δρόμους απαγάγωντας παιδιά που ήταν κάτω των 15 χρόνων και σκοτώνοντας όσα ήταν μεγαλύτερα. Πιο πολύ ενδιαφερόντουσαν για τα κορίτσια, τα οποία σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν ως βομβιστές αυτοκτονίας». Είναι γνωστό ότι η Μπόκο Χαράμ χρησιμοποιεί νεαρά κορίτσια ως βομβιστές αυτοκτονίας. Η πλειοψηφία όσων βομβιστών αυτοκτονίας έχουν αναγνωριστεί ήταν έφηβα κορίτσια, ορισμένα ακόμη και δέκα χρόνων.
Άλλα κορίτσια γίνονται στρατιώτες ή σκλάβες του σεξ. Τον περασμένο χρόνο περισσότερες από 200 νεαρές γυναίκες απήχθηκαν από το σχολείο τους στο Σίμποκ, γεγονός που προκάλεσε την κατακραυγή της διεθνούς κοινότητας. Έκτοτε ο χρόνος που πραγματοποιήθηκαν κάποιες επιθέσεις αλλά και οι ηλικίες των βομβιστών αυτοκτονίας επιβεβαιώνουν την υπόθεση ότι η Μπόκο Χαράμ χρησιμοποίησε κάποια από αυτά τα κορίτσια στον τζιχάντ του. Πιστεύεται ότι η Μπόκο Χαράμ διατηρεί στρατόπεδα εκπαίδευσης βομβιστών αυτοκτονίας σε διάφορες τοποθεσίες της Νιγηρίας. Όταν η οργάνωση απαγάγει παιδιά, διαχωρίζει τα «νέα και έξυπνα» κορίτσια από τα πιο μεγάλα και τα εκπαιδεύει στο να χρησιμοποιούν όπλα ή να διεξάγουν επιθέσεις αυτοκτονίας ή και τα δύο.
Νιγηριανοί στρατιώτες που μίλησαν υπό το καθεστώς ανωνυμίας στη Daily Beast είπαν ότι σοκαρίστηκαν από τον αριθμό των γυναικών που άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων που πήγαν να τις διασώσουν στο δάσος Σαμπίσα. Οι προσηλυτισμένες βομβίστριες αυτοκτονίας πείθονται να γίνουν μάρτυρες πολεμώντας τον τζιχάντ της Μπόκο Χαράμ. Παλαιότερα η οργάνωση προσέφερε οικονομικά κίνητρα στους βομβιστές αυτοκτονίας: το 2011 έγινε γνωστό ότι έδωσε πάνω από 24000 δολάρια σε έναν άνδρα, τα οποία εκείνος παραχώρησε στα τέσσερα παιδιά του πριν πραγματοποιήσει την επίθεση. Στην τελευταία επίθεση αυτοκτονίας της οργάνωσης, τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν και 33 τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν μία γυναίκα βομβίστρια αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σε στάση λεωφορείου στις 16 Μαΐου στη Νταματούρου στη βορειοανατολική Νιγηρία.