Την τρίτη κατά σειρά συνάντηση θα έχουν σήμερα οι αρχηγοί των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της πΓΔΜ προκειμένου να βρουν τρόπο για αποκλιμάκωση της πολιτικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα.

Στη συνάντηση θα μετέχουν οι αρχηγοί, του κυβερνώντος VMRO-DPMNE Νίκολα Γκρούεφσκι, της αντιπολιτευόμενης Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM) Ζόραν Ζάεβ, του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι και του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών (DPA) Μέντουχ Θάτσι, καθώς και εκπρόσωποι της Διεθνούς Κοινότητας στη χώρα.

Οι προηγούμενες συναντήσεις δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Οι κ.κ. Γκρούεφσκι και Ζάεβ μετά τις δύο πρώτες συναντήσεις είχαν μαραθώνιες συναντήσεις με τον Επίτροπο αρμόδιο για τη Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γιοχάνες Χαν, στο Στρασβούργο και με τους ευρωβουλευτές Ίβο Βάιγκλ, Ρίτσαρντ Χόουϊτ και Έντουαρντ Κούκαν, που έχουν αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την εξεύρεση λύσης στην πολιτική κρίση, χωρίς και πάλι να σημειωθεί κάποια πρόοδος.

Η αντιπολίτευση επιμένει στο αίτημα για παραίτηση της κυβέρνησης Γκρούεφσκι και σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, που θα προετοιμάσει το έδαφος για νέες εκλογές. Το σενάριο αυτό αποκλείει κατηγορηματικά ο Νίκολα Γκρούεφσκι.