Αγωγή για σεξουαλική παρενόχληση κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες ο πρώην βοηθός του Ρόμπι Ουίλιαμς, Ζιλ ντε Μπόνφις, κατά του διάσημου τραγουδιστή και της συζύγου του, Αΐντα Φιλντ. Η αγωγή αφορά επίσης τις κατηγορίες της παραβίαση της σύμβασης εργασίας και της απάτης.

Ο Ζιλ ντε Μπόνφις αναφέρει ότι εργάστηκε ως προσωπικός βοηθός του Ουίλιαμς από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015, οπότε και απολύθηκε. Όπως υποστηρίζει, κατά τη διάρκεια της εργασίας του δεχόταν σεξουαλική παρενόχληση από το ζευγάρι καθώς και ακατάλληλες σεξουαλικού χαρακτήρα απαιτήσεις.

Ισχυρίζεται, επίσης, ότι ο Ουίλιαμς και η σύζυγός του μοιράζονταν μαζί του προσωπικές πληροφορίες σχετικές με τη σεξουαλική ζωή τους, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για τη φύση και τη συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας τους.

Υποστηρίζει ακόμα ότι έχει υποστεί ταπείνωση, ψυχική και συναισθηματική δυσφορία, ενώ πολλές φορές βρέθηκε σε αμηχανία.

Με την κατάθεση της αγωγής ο Ζιλ ντε Μπόνφις ζητάει από το δικαστήριο να του επιδικάσει αποζημίωση άνω των 25.000 δολαρίων.

Από την πλευρά τους, ο Ρόμπι Ουίλιαμς και η σύζυγός του αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ισχυρισμούς «εξ ολοκλήρου άνευ ουσίας», από «έναν δυσαρεστημένο πρώην υπάλληλο, που απολύθηκε λόγω σοβαρού παραπτώματος». Πηγή που βρίσκεται κοντά στον ποπ σταρ και την οποία επικαλείται το δίκτυο Ε! τονίζει ότι «δεν θα υπάρξει περαιτέρω σχόλιο για το θέμα, καθώς βρίσκεται στα χέρια των δικηγόρων».