Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) φαίνεται ότι κερδίζει έδρες και σε πέμπτο περιφερειακό κρατίδιο, την πόλη της Βρέμης, όπου η υποστήριξη για τους συντηρητικούς της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ δείχνει να μειώνεται.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) φέρονται να κερδίζουν το μικρότερο από τα 16 περιφερειακά κρατίδια της Γερμανίας με ποσοστό 32,5%, σύμφωνα με το έξιτ πολ που διενήργησε το τηλεοπτικό κανάλι ARD. Το SPD, που κυβερνά τη Βρέμη από το 1946, είναι πιθανό να ανανεώσει τον συνασπισμό του με τους Πρασίνους, οι οποίοι σύμφωνα με τις προβολές των έξιτ πολ εξασφαλίζουν ποσοστό 15,5%.

Οι συντηρητικοί της Άνγκελα Μέρκελ υφίστανται άλλη μια περιφερειακή ήττα παρά την ενεργό συμμετοχή της στην προεκλογική εκστρατεία στη βορειοδυτική πόλη-λιμάνι. Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωσή (CDU) φέρεται να κερδίζει το 23% από 20% στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές το 2011.

Το CDU, το οποίο υπέστη δεινή ήττα τον Φεβρουάριο στο Αμβούργο με ένα μεταπολεμικά ιστορικό χαμηλό ποσοστό (15,9%), έχει χάσει την εξουσία σε έξι κρατίδια από το 2011 και τώρα κυβερνά μόνο σε πέντε από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας. Το AfD έχει κερδίσει έδρες σε πέντε διαδοχικές περιφερειακές συνελεύσεις: στη Σαξωνία, στο Βραδεμβούργο, στη Θουριγγία, στο Αμβούργο και τώρα στη Βρέμη.