Όλο και πιο δύσκολο γίνεται στο Βερολίνο να βρεθεί ΑΤΜ που να μην έχει στερέψει από χαρτονομίσματα: Το πρόβλημα είχε αρχίσει να γίνεται αισθητό στα μισά του τριημέρου και το πρωί της Δευτέρας έχουν πολλαπλασιαστεί στη γερμανική πρωτεύουσα τα μηχανήματα που έχουν στεγνώσει. O λόγος δεν είναι πάντως πως οι Γερμανοί κάνουν έφοδο στις καταθέσεις τους.

Αντιθέτως, η αιτία είναι η εργασιακή διαμάχη στην εταιρεία Prosegur που διενεργεί τις χρηματαποστολές στις μεγαλύτερες τράπεζες στο Βερολίνο.

Το συνδικάτο Verdi έχει κηρύξει απεργία στην εταιρεία εδώ και ημέρες -ο εφοδιασμός των ΑΤΜ με χαρτονομίσματα έχει «παραλύσει».

Όπως αναφέρουν οι τοπικές εφημερίδες πάντως, νέα συνάντηση του σωματείου με τη διοίκηση τη Δευτέρα αναμένεται να δώσει λύση και να βρεθεί συμβιβασμός για τις νέες συμβάσεις στην Prosegur.

Εν τω μεταξύ πάντως, η εταιρεία προσπάθησε να συνεχίσει τις παραδόσεις με προσωπικό της έξω από το Βερολίνο, αλλά δεν βρέθηκαν πολλοί απεργοσπάστες, όπως αναφέρει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.