Δεν επέτρεψαν οι γερμανικές Αρχές την είσοδο στη χώρα σε τρεις Ρώσους του «πατριωτικού» κλαμπ μοτοσυκλετιστών «Λύκοι της Νύχτας» που είχαν φτάσει αεροπορικά στο Βερολίνο. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρήθηκε, αναφέροντας πως οι τρεις είχαν βίζα αλλά δεν κατάφεραν να περάσουν τον έλεγχο.

Οι «Λύκοι της Νύχτας», κλαμπ με έντονα εθνικιστική παρουσία και την προτίμηση του Κρεμλίνου ήθελαν να κάνουν πορεία ως τη γερμανική πρωτεύουσα για την επέτειο της λήξης του Β’ Παγκοσμίου.

Τα τρία μέλη στα οποία η Γερμανία αρνήθηκε την είσοδο ταξίδευαν ξεχωριστά, όπως φαίνεται, από τη «μοτοπορεία» στην ανατολική Ευρώπη.

Η Πολωνία ήταν η πρώτη χώρα που αρνήθηκε την είσοδο στις μοτοσυκλέτες. Στη συνέχεια, οι «Λύκοι της Νύχτας» υποστήριξαν ότι κατάφεραν να μπουν στην ευρωπαϊκή επικράτεια, χωρίς να διευκρινίζουν από πού. Στόχος τους είναι να φτάσουν στο Βερολίνο στις 9 Μαΐου.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε την Παρασκευή ότι σε τρία μέλη που κλαμπ που είχαν φτάσει στο αεροδρόμιο Σόνεφελντ του Βερολίνου (ξεχωριστά, προφανώς, από τη «μοτοπορεία») δεν επετράπη η είσοδος παρά το ότι «είχαν ισχύουσα βίζα».

Το Βερολίνο είχε νωρίτερα ανακοινώσει πως έχει ακυρώσει τις βίζες μελών του κλαμπ.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, η αιτιολογία που δόθηκε στους τρεις Ρώσους στο αεροδρόμιο ήταν πως αποτελούν απειλή για τη δημόσια ασφάλεια.