Την ανάγκη να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του 25χρονου Φρέντι Γκρέι, που πέθανε μία εβδομάδα μετά τη βίαιη σύλληψή του τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί. Οι κάτοικοι της Βαλτιμόρης θέλουν την αλήθεια» σημείωσε ο Ομπάμα.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν έχει προς το παρόν ενημερωθεί για τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον των έξι αστυνομικών που εμπλέκονται στη σύλληψή του.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση, ο θάνατος του Γκρέι οφείλεται σε ανθρωποκτονία και θα ασκήσει ποινικές διώξεις σε βάρος έξι αστυνομικών.

Σύμφωνα με την έρευνα και τη νεκροψία, ο νεαρός άνδρας έχασε την ζωή τους από «τραυματισμό που απέβη μοιραίος, καθώς δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας κατά τη μεταφορά του με το βαν της αστυνομίας…».

Στον 25χρονο φορούσαν χειροπέδες, ενώ οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τού προσφέρουν ιατρική βοήθεια, παρά το γεγονός ότι τους το ζήτησε ο ίδιος τουλάχιστον δύο φορές.

Η εισαγγελέας γνωστοποίησε ότι στους έξι αστυνομικούς, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα την περασμένη εβδομάδα, θα απαγγελθεί μεταξύ άλλων η κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Οι Αρχές εξέδωσαν το πρωί της Παρασκευής εντάλματα σύλληψης, διευκρίνισε η ίδια.