Δικαστήριο στη Ρωσία καταδίκασε τρεις νεαρές γυναίκες σε ποινές φυλάκισης επειδή χόρεψαν twerking μπροστά από μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια ανάρτησαν το βίντεο με τον αισθησιακό χορό στο Διαδίκτυο.

Το δικαστήριο του Νοβοροσίσκ καταδίκασε δύο από τις χορεύτριες σε φυλάκιση 10 ημερών και την τρίτη σε φυλάκιση 15 ημερών με την κατηγορία του βανδαλισμού.

Σε άλλες δύο χορεύτριες επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα.

Η εισαγγελία είχε ξεκινήσει έρευνα αφότου μία παρέα από 6 νεαρές κοπέλες, περιλαμβανομένης μίας ανήλικης, δημοσίευσε στο YouTube βίντεο όπου χόρευαν αισθησιακά, κάνοντας επίδειξη των ικανοτήτων τους στον χορό twerk μπροστά από ένα μνημείο προς τιμή των πεσόντων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι οι γυναίκες «χόρευαν ένα ερωτικό και αισθησιακό twerk», δημοφιλές είδος χορού που έγινε ευρέως γνωστό αφού το χόρεψαν διάσημες τραγουδίστριες όπως η Μάιλι Σάιρους, η Μπιγιονσέ ή η Ριάνα.

«Αυτή η ενέργεια που δείχνει έλλειψη σεβασμού απέναντι στην ιστορική μνήμη είναι απαράδεκτη και κάθε απόπειρα βεβήλωσης μνημείων που έχουν ανεγερθεί προς τιμή των ενόπλων δυνάμεων θα παυθεί αμέσως» επισήμαναν οι εισαγγελείς.