Οι αντισημιτικές ενέργειες έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 40% σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, που επικεντρώνεται στη Γαλλία και τη Βρετανία, όπου και καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός επιθέσεων ή η μεγαλύτερη αύξηση.

Κατά τη διάρκεια του 2014 έχουν διαπραχθεί 766 αντισημιτικές ενέργειες κατά προσώπων και εβραϊκών θεσμών, έναντι 55 στο 2013, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του κέντρου Kantor για την μελέτη του σύγχρονου ευρωπαϊκού ιουδαϊσμού που δημοσιεύεται κάθε χρόνο με την ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος στο Ισραήλ.

Ο αριθμός των ένοπλων επιθέσεων κατά προσώπων και εβραϊκών θεσμών υπερδιπλασιάσθηκε το 2014, με 68 ενέργειες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ οι επιθέσεις κατά συναγωγών αυξήθηκαν κατά 70%.

Όπως και κατά τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τη μελέτη, στη Γαλλία, την ευρωπαϊκή χώρα με τη μεγαλύτερη εβραϊκή κοινότητα, συγκεντρώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός αντισημιτικών επιθέσεων, συνολικά 164.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στη Βρετανία, με 141 περιστατικά το 2014 έναντι 95 το 2013.

Στη μελέτη καταγράφεται η διεθνής τάση ενίσχυσης των κυβερνητικών προγραμμάτων αντιμετώπισης του αντισημιτισμού, εκτιμάται όμως ότι αυτά δεν έχουν αποτελέσματα επί των κύριων αντισημιτικών παραγόντων, της άκρας δεξιάς, της άκρας αριστεράς, του ισλαμισμού και άλλων οργανώσεων χωρίς συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα.