Απειλή για τοποθέτηση βόμβας σε αεροσκάφος της Turkish Airlines, που κατευθυνόταν στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας από την Κωνσταντινούπολη, υποχρέωσε τους πιλότους να επιχειρήσουν αναγκαστική προσγείωση στην Καζαμπλάνκα, όπου όμως διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.

Οπως μετέδωσαν η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ και το CNN Τurk, οι πιλότοι κήρυξαν κατάσταση συναγερμού και ειδοποίησαν ότι θα επιχειρήσουν έκτακτη προσγείωση σε αεροδρόμιο της Καζαμπλάνκα, στο Μαρόκο.

Το αεροσκάφος Boeing 777-300ER των Τουρκικών Αερογραμμών, που εκτελούσε την πτήση TK15, απογειώθηκε στις 10.18 το πρωί από το αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης με 229 επιβάτες.

Στις τουαλέτες του αεροσκάφους εντοπίστηκε σημείωμα στο οποίο ήταν διατυπωμένη η προειδοποίηση για βόμβα.

Αμέσως ο πιλότος ζήτησε άδεια για αναγκαστική προσγείωση, κατευθυνόμενος στο πιο κοντινό αεροδρόμιο, στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου, όπου προσγειώθηκε στις 15.30, αφού προηγουμένως άδειασε στον αέρα τα καύσιμα για λόγους ασφαλείας.

Μιλώντας στη βρετανική Telegraph, εκπρόσωπος της Turkish Airlines υπογράμμισε ότι η έρευνα στο αεροσκάφος έχει ολοκληρωθεί και «είναι σαφές ότι η προειδοποίηση ήταν ψευδής».