Η κυβέρνηση της Τουρκίας δήλωσε ότι στηρίζει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της Σαουδικής Αραβίας και άλλων κρατών στην Υεμένη ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει λογιστική υποστήριξη στην εκστρατεία. «Υποστηρίζουμε την ανάμιξη της Σαουδική Αραβίας» είπε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο FRANCE 24.
«Η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει λογιστική υποστήριξη ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης» προσέθεσε. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι η Άγκυρα είχε ενημερωθεί από πριν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Σαουδικής Αραβίας ενάντια στις δυνάμεις των Χούτι, καλώντας τους αντάρτες να διακόψουν τις επιχειρήσεις τους καθώς απειλούν την περιφερειακή σταθερότητα και ειρήνη.
Έχοντας την υποστήριξη δέκα κρατών, κυρίως του Κόλπου, η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον θέσεων των Χούτι αλλά και στρατιωτικών βάσεων δυνάμεων πιστών στον πρώην πρόεδρο Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ. Ο Ερντογάν είπε ότι οι Χούτι πρέπει να αποσυρθούν από τη χώρα μαζί με τις «τρομοκρατικές οργανώσεις» που δραστηριοποιούνται στην Υεμένη, συμπεριλαμβανομένης της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο.
«Το Ιράν και οι τρομοκρατικές οργανώσεις πρέπει να αποσυρθούν» σχολίασε. Το Ιράν καταδίκασε την εκστρατεία της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη, υποστηρίζοντας ότι η σουνιτική συμμαχία ενάντια των σιιτών θα περιπλέξει τις προσπάθειες για τερματισμό των συγκρούσεων στην Υεμένη, ενώ ενδέχεται να εντείνει τα σεκταριστικά μίση που πυροδοτούν πολέμους στη Μέση Ανατολή.