Σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του εισαγγελέα της Μασσαλίας ότι ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της Germanwings, Αντρέας Λούμπιτς, φαίνεται να έριξε εσκεμμένα το Airbus στις γαλλικές Άλπεις, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 150 άτομα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, συγκυβερνήτης ήταν ο 28χρονος Αντρέας Λούμπιτς.

Ξεκίνησε να εργάζεται για την αεροπορική εταιρεία Germanwings τον Σεπτέμβριο του 2013, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του. Είχε συμπληρώσει 630 ώρες πτήσης.

Η καταγωγή του ήταν από το Μονταμπόρ στη Ρηνανία – Παλατινάτο της Γερμανίας.

Υπήρξε μέλος μίας ομάδας αεροπλοΐας από μικρή ηλικία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας αυτής μετά το δυστύχημα, το όνειρό του από μικρή ηλικία ήταν να γίνει πιλότος.

Είχε εκπαιδευτεί στην σχολή της Lufthansa στη Βρέμη -όπως και ο κυβερνήτης του αεροσκάφους Πάτρικ Σ., πατέρας δύο παιδιών.

Ο Αντρέας Λούμπιτς ζούσε με τους γονείς του στο Μονταμπούρ και παράλληλα διατηρούσε ένα σπίτι στο Ντύσελντορφ, αναφέρει η βρετανική Telegraph.

Ο Λούμπιτς ξεκίνησε την εκπαίδευσή του το 2008 και αρχικά εργάστηκε ως αεροσυνοδός. Ο Τόμας Βίνκελμαν, διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτε το ασυνήθιστο στην εκπαίδευση του συγκυβερνήτη.

Είχε διακόψει προσωρινά την εκπαίδευσή του για να τη συνεχίσει λίγους μήνες αργότερα.

Ο Λούμπιτς είχε περάσει όλες τις εξετάσεις, τόσο εκείνες που αφορούσαν την εκπαίδευσή του, όσο και τις ιατρικές και σύμφωνα με τον Βίνκελμαν ήταν 100% ικανός να πετάξει.

Η πρώτη φωτογραφία του Λούμπιτς κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματός του.

Τις επόμενες ημέρες και μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, οι έρευνες θα επικεντρωθούν στον συγκυβερνήτη, καθώς το ερώτημα που τίθεται είναι εάν θέλησε να θέσει τέλος στη ζωή του.

Οι ερευνητές θα κάνουν φύλο και φτερό τη ζωή του και της οικογένειάς του, την οικονομική του κατάσταση, τα πιστεύω του και την ερωτική του ζωή.

Πάντως, τόσο ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, όσο και ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών ανέφεραν ότι ο Αντρέας Λούμπιτς δεν έχει «τρομοκρατικό παρελθόν».

Γείτονές του τον περιγράφουν ως έναν φιλικό άνθρωπο που κυνηγούσε τα όνειρά του «με σθένος». Μιλώντας σε τοπική εφημερίδα, ένας από τους γειτονές του δήλωσε ότι συχνά τον έβλεπαν να κάνει τζόκινγκ κοντά στο σπίτι του.

Κάνουν φύλλο και φτερό το σπίτι του

Έρευνες στην κατοικία όπου διέμενε ο συγκυβερνήτης του Airbus A320 της Germanwings, Αντρέας Λούμπιτς, στο Ντίσελντορφ καθώς και σε άλλες ιδιοκτησίες, πραγματοποιούν οι αρχές της Γερμανίας για την αναζήτηση εγγράφων και αποδεικτικών στοιχείων, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της χώρας Κριστόφ Κούμπα.

Οι έρευνες άρχισαν μετά τις δηλώσεις του Γάλλου εισαγγελέα της Μασσαλίας, Μπριν Ρομπέν, ο οποίος εκτίμησε ότι ο Λούμπιτς έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος στις γαλλικές Άλπεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 150 επιβαίνοντες σε αυτό.

Ο Κούμπα δήλωσε ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος έως ότου ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των ευρημάτων. Ο ίδιος δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ωστόσο, δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που βρίσκονταν έξω από πατρικό του Λούμπιτς, δήλωσαν ότι αστυνομικοί μπαινόβγαιναν στην κατοικία κουβαλώντας χάρτινες κούτες.