Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ συναντώνται την Τρίτη με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στο Βερολίνο, με αντικείμενο θεματα της ευρωζώνης. Για «συνάντηση ρουτίνας» μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες.

Ωστόσο, με την Ελλάδα να απασχολεί τη διεθνή κοινή γνώμη και να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας και την ΕΚΤ να κρατά το «κλειδί» για άμεση -έστω μικρή και προσωρινή- ανακούφισή της, με έγκριση καταρχάς της αύξησης του ορίου έκδοσης βραχυπρόθεσμου χρέους, το ζήτημα είναι μάλλον απίθανο να μην τεθεί. Άλλωστε η ΕΚΤ συνεδρίαζει για το θέμα του ELA μία ημέρα μετά, την Τετάρτη.

Πληροφορίες θέλουν το θέμα της ρευστότητας και της στάσης της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα να τέθηκε και στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η συμβουλή του Γιούνκερ ήταν να εντατικοποιηθούν οι διαβουλεύσεις των τεχνικών κλιμακίων, ώστε η ΕΚΤ την Τετάρτη να μπορεί να έχει πιο συγκεκριμένη εικόνα για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων και της υλοποίησης της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδα και δανειστών, κάτι που θα της επέτρεπε να δώσει το πράσινο φώς στην αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων του Δημοσίου.