Τουλάχιστον πέντε drone εθεάθησαν τη νύχτα να πετούν σε διάφορα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας, από τα μεσάνυχτα έως τις 06.00 το πρωί και, οι χειριστές τους δεν εντοπίστηκαν.

Το πρώτο ιπτάμενο ρομποτικό σκάφος εθεάθη κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσων.

Πτήσεις καταγράφηκαν και πάνω από τον Πύργο του ‘Αιφελ, το Μέγαρο Ενβαλίντ και την πλατεία Κονκόρντ. «Πιθανόν να πρόκειται για συντονισμένη ενέργεια, αλλά δεν γνωρίζουμε περισσότερα επί του παρόντος» ανέφερε η πηγή.

Διάφορες υπηρεσίες της αστυνομίας κινητοποιήθηκαν τη νύχτα, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα. «Αναπτύξαμε τα πάντα σε μια προσπάθεια να εντοπισθούν οι χειριστές οι οποίοι όμως δεν εντοπίστηκαν» δήλωσε η ίδια πηγή.

Όσον αφορά την πτήση πάνω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, οι έρευνες διεξάγονται από το ερευνητικό τμήμα της αστυνομίας των αερομεταφών (GTA). Η δικαστική αστυνομία του Παρισιού έχει αναλάβει την έρευνα για τις πτήσεις στα άλλα σημεία της πρωτεύουσας.

Πριν από τουλάχιστον έναν μήνα, στις 20 Ιανουαρίου, ιπτάμενο ρομποτικό σκάφος πραγματοποίησε πτήσεις πάνω από το Μέγαρο των Ηλυσίων, την έδρα της γαλλικής προεδρίας, «ωστόσο τόσα πολλά ιπτάμενα ρομποτικά σκάφη δεν είχαν θεαθεί ποτέ μέσα σε μια νύχτα», δήλωσε η αστυνομική πηγή.

Είκοσι πτήσεις ιπτάμενων ρομποτικών σκαφών έχουν επίσης καταγραφεί από τον Οκτώβριο στη Γαλλία, γύρω από πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας. Οι δράστες των ενεργειών αυτών παραμένουν άγνωστοι.