«Ψεύτη!» ουρλιάζει ο Γιάνης Βαρουφάκης, κόκκινος από οργή. Ο Γέρουν Ντάϊσελμπλουμ, συνηθισμένος στην ευγένεια που βασιλεύει συνήθως στο κλαμπ των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, έχει κιτρινίσει.
Η σκηνή εκτυλίχθηκε στο Eurogroup της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Liberation μεταξύ του Ελληνα υπουργού Οικονομικών και του Ολλανδού προέδρου του Eurogroup.
Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στις Βρυξέλλες Ζαν Κατρεμέρ όταν το έγγραφο Μοσκοβισί αποσύρθηκε και ο Ντάισελμπλουμ, έφερε το εγγραφο που τελικά οδήγησε στο ναυάγιο, ο Ελληνας υπουργός φανερά εκνευρισμένος, ούρλιαξε : «Είσαι ψεύτης»
Ενας από τους άλλους υπουργούς Οικονομικών – ο οποίος δεν κατονομάζεται στο δημοσίευμα – είπε στην εφημερίδα τα εξής: «Ηταν απίστευτο! Πιστέψαμε ότι θα παίξουν ξύλο».
Η Liberation γράφει, πάντως, ότι ο πρόεδρος του Eurogroup φαίνεται εύθραυστος μπροστά στον Ελληνα υπουργό που θυμίζει τον Μπρους Γουίλις. Το επεισόδιο φέρεται να συνέβη το απόγευμα πριν από την έναρξη του Eurogroup, το οποίο τελείωσε με το τελεσίγραφο προς την Ελλάδα.