Χιονοθύελλα που έπληξε την Κυριακή και τη Δευτέρα τις βορειοανατολικές πολιτείες της Αμερικής προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 7 ανθρώπων καθώς και ακυρώσεις πτήσεων σε πολλά μεγάλα αεροδρόμια.

Η δεύτερη μεγάλη θύελλα μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας, έπληξε τη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη με χιονοπτώσεις, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν στα διεθνή αεροδρόμια της Βοστόνης, του Νιου Τζέρσεϊ και της Νέας Υόρκης.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών. Μία γυναίκα στη Βοστόνη σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε από εκχιονιστικό όχημα και 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε εθνικές οδούς της Νέας Υόρκης και της Ιντιάνα.

Επίσης ένας φρουρός στο πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ έχασε τη ζωή του εξαιτίας της χιονόπτωσης ενώ ένας ακόμα άνθρωπος σκοτώθηκε σε δυστύχημα με σνόουμομπίλ στο Μίτσιγκαν.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι κακές καιρικές συνθήκες θα υποχωρήσουν σήμερα το βράδυ και το πρωί της Τρίτης θα υπάρχει ηλιοφάνεια.