Οργή και φρίκη προκαλεί νέο βίντεο με τον αποκεφαλισμό του ιάπωνα δημοσιογράφου, Κέντζι Γκότο, που δημοσιοποίησαν οι τζιχαντιστές της ISIS.

Το βίντεο, σύμφωνα με το Reuters, δείχνει έναν μαυροντυμένο άνδρα που φοράει κουκούλα να στέκεται πάνω από τον ιάπωνα όμηρο, κρατώντας ένα μαχαίρι στον λαιμό του. Το επόμενο πλάνο απεικονίζει μια σορό με ένα κομμένο κεφάλι τοποθετημένο πάνω της.

Σύμφωνα με Ιάπωνες ειδικούς, το βίντεο φαίνεται να είναι γνήσιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας, Γκεν Νακατάνι. Το τμήμα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Τόκιο ενημέρωσε για τις εξελίξεις υπουργούς της κυβέρνησης, λέγοντας ότι το βίντεο «έχει υψηλό βαθμό αξιοπιστίας».

Νωρίτερα οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει ότι εξετάζουν το βίντεο προκειμένου να διαπιστωθεί έαν το υλικό του είναι αυθεντικό.«Έχουμε δει το βίντεο στο οποίο αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Ιάπωνας Κέντζι Γκότο έχει δολοφονηθεί από την τρομοκρατική οργάνωση ΙΚ» δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Μπερνταντέτ Μίχαν. «Εργαζόμαστε προκειμένου να επαληθεύσουμε την αυθεντικότητά του. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν έντονα τις ενέργειες του ΙΚ και ζητούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των υπολοίπων ομήρων. Είμαστε αλληλέγγυοι προς τους συμμάχους μας στην Ιαπωνία» πρόσθεσε η Μίχαν.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εξέφρασε την οργή και την αγανάκτησή της και «καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο» τον αποκεφαλισμό του Ιάπωνα δημοσιογράφου.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Άμπε, τόνισε ότι η Ιαπωνία «δεν θα εγκαταλείψει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας». «Δεν θα συγχωρήσω ποτέ τους τρομοκράτες αυτούς. Η Ιαπωνία θα συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα για να προσαχθούν εκείνοι που ευθύνονται για το έγκλημα αυτό ενώπιον της Δικαιοσύνης» υπογράμμισε ακόμη ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα, γνωστοποίησε ότι το υπουργικό συμβούλιο θα συναντηθεί εκτάκτως για να συζητήσει την αντίδραση της ιαπωνικής κυβέρνησης στην εξέλιξη.

Την εκτέλεση του δημοσιογράφου καταδίκασαν επίσης το Παρίσι και το Λονδίνο.

Συντετριμμένη είναι η μητέρα του ιάπωνα δημοσιογράφου που εκτελέστηκε από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Είναι λυπηρό, αλλά ο Κέντζι έφυγε. Δεν μπορώ να βρω λόγια για αυτόν τον θλιβερό θάνατο» είπε η Τζούνκο Ισίντο που μίλησε στη δημόσια ιαπωνική τηλεόραση NHK. «Σκεφτόμουν ότι ίσως να επέστρεφε… Αλλά ήρθε αυτή η ανακοίνωση… Ευχόμουν να γυρίσει ζωντανός αλλά αυτό δεν θα γίνει ποτέ» συνέχισε.