Οι ισραηλινές αρχές δημοσίευσαν τις προσκλήσεις υποβολής προσφορών για επέκταση των εβραϊκών οικισμών σε τέσσερα σημεία της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Οργανώσεις εναντίον του εποικισμού καταγγέλλουν συνέχιση της εποικιστικής δραστηριότητας παρά τη διεθνή καταδίκη της.

Το υπουργείο Στέγασης απαντά από την πλευρά του πως πρόκειται για αυτόματη ανανέωση παλιότερων προσφορών που δεν είχαν ευοδώσει.

Πρόκειται για περίπου 450 κατοικίες σε τέσσερα σημεία στη Δυτική Όχθη, ένα εκ των οποίων και το νέο σημείο της «Ανατολικής Μιγκρόν».

Σχολιάζοντας, η ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση «παρατηρητήριο κατά της ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας Terrestrial Jerusalem» ανέφερε «ανοίγουν τους υδατοφράκτες της εποικιστικής δραστηριότητας».

Οι συγκεκριμένες προσκλήσεις υποβολής προσφορών ανακοινώθηκαν μέσα σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων οι οποίοι, εξοργισμένοι, κατέθεσαν αίτημα ένταξης στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο προκειμένου να διώξουν το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου.

Στη Ραμάλα, η παλαιστινιακή διοίκηση κατήγγειλε σήμερα την ανέγερση 430 κατοικιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη που ανακοίνωσε το Ισραήλ τονίζοντας ότι είναι «έγκλημα πολέμου» για το οποίο πρέπει να επιληφθεί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

«Είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που θα πρέπει να ωθήσει το ΔΠΔ να επιληφθεί του θέματος των εβραϊκών οικισμών» δήλωσε ο Ουάσελ Αμπου Γιούσεφ, ηγετικό στέλεχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.