O 19χρονος που εισέβαλε στο στούντιο ολλανδικού καναλιού το βράδυ της Πέμπτης απείλησε με ψεύτικο, όπως αποδείχθηκε, όπλο τους φρουρούς και ζήτησε να κάνει δηλώσεις «παγκόσμιας σημασίας».

Ο νεαρός έχει τεθεί υπό κράτηση και αβάσιμοι αποδείχθηκαν ισχυρισμοί του πως είχαν επίσης τοποθετηθεί εκρηκτικά σε «διάφορα σημεία της χώρας» εάν δεν του δινόταν τηλεοπτικός χρόνος.

Τα κίνητρα της πράξης του είναι άγνωστα.

Πρόκειται, όπως προέκυψε, για έναν 19χρονο φοιτητή πολυτεχνείου που εμφανίστηκε την Πέμπτη στο κάναλι NOS με σακάκι και γραβάτα και απείλησε με όπλο φρουρό, λέγοντάς του πως ήταν από ομάδα χάκερ και είχε να κάνει δηλώσεις «παγκόσμιας σημασίας».

Παραδίδοντάς του απειλητική επιστολή στην οποία υποστήριζε πως η ομάδα χάκερ ήταν έτοιμη για μεγάλης έκτασης κυβερνοεπίθεση, υποστήριξε επίσης πως είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά σε διάφορα σημεία της χώρας και θα πυροδοτούντο εάν δεν του δινόταν τηλεοπτικός χρόνος.

Ο νεαρός οδηγήθηκε σε στούντιου και το πρόγραμμα του καναλιού διακόπηκε. Περίπου έξι άνδρες της αστυνομίας μπήκαν μέσα, ο νεαρός, που μιλούσε ψύχραιμα, έριξε το όπλο του και τέθηκε υπό κράτηση χωρίς επεισόδια.