Μετά από εννέα ώρες αποκαταστάθηκε η λειτουργία του Διαδικτύου στη Βόρειο Κορέα, μετά το μυστηριώδες και πρωτοφανές μπλακ άουτ -και μάλιστα σε μία συγκυρία κατηγοριών «κυβερνοπολέμου» από τις ΗΠΑ.

Μαζική κυβερνοεπίθεση «μαρτυρά» κατά τα φαινόμενα το μπλακ άουτ που καταγράφηκε στο Ίντερνετ της Βορείου Κορέας στη σκιά της προειδοποίησης του Μπαράκ Ομπάμα ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν «αναλογικά» στην ηλεκτρονική εισβολή στα συστήματα της Sony, την οποία το FBI αποδίδει στο καθεστώς της Πιονγιάνγκ.

Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο ήταν αδύνατη στη Βόρειο Κορέα, ανέφεραν ειδικοί επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα συνδεσιμότητας άρχισαν τις τελευταίες 24 ώρες και σταδιακά επιδεινώθηκαν σε σημείο που «η Βόρειος Κορέα έχει πέσει εντελώς».

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, ενώ η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κάποιες εκ των αντιδράσεων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης «θα είναι ορατές και κάποιες όχι».

Εν τω μεταξύ, η ίδια η Βόρειος Κορέα απειλούσε με «αντίποινα» τις ΗΠΑ για την ταινία The Interview, λέγοντας ότι έχει αποδείξεις ότι ο Λευκός Οίκος εμπλέκεται στη δημιουργία της κωμωδίας που στρέφεται γύρω από τη «δολοφονία» του Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Σε ανακοίνωσή της, η Πιονγιάνγκ απείλησε τις ΗΠΑ με πλήγματα κατά του Λευκού Οίκου, του Πενταγώνου και «όλης της αμερικανικής ενδοχώρας»…