Μία καλή ευκαιρία για να επανεξετάσει τη σχέση της με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, να θυμηθεί την εποχή του μεγάλου τους έρωτα, αλλά και για να προβεί σε νέες αποκαλύψεις, αναδεικνύεται για τη Βαλερί Τριερβελέρ η προώθηση του βιβλίου της «Ευχαριστώ γι’ αυτή τη στιγμή» εκτός γαλλικών συνόρων.

«Δεν αποπειράθηκα να αυτοκτονήσω. Πήρα υπνωτικά χάπια για να κοιμηθώ», επιμένει σε συνέντευξή της στο BBC η πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας κάνοντας μία αναδρομή σε εκείνη τη μέρα που «ο μυστικός έρωτας του προέδρου» ξετυλιγόταν μέσα από τις σελίδες τού σκανδαλοθηρικού περιοδικού «Closer» και έκανε τον γύρο του κόσμου.

Σε έτερη συνέντευξη – ποταμό στην ιταλική Repubblica, το Σάββατο, η Βαλερί Τριερβελέρ φαίνεται αποφασισμένη να αποδείξει ότι ο Ολάντ συνέχισε να την εξαπατά ακόμη και μετά την αποκάλυψη του κρυφού δεσμού του. Κατά τα λεγόμενά της, δεν έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που ο γάλλος πρόεδρος πήγε να τη συναντήσει για να τη διαβεβαιώσει ότι η Ζιλί Γκαγιέ δεν θα περνούσε ποτέ το κατώφλι του Μεγάρου των Ηλυσίων.

«Θέλετε μία αποκλειστικότητα;», ρωτάει χαρακτηριστικά τον ιταλό δημοσιογράφο. «Ηρθε να με δει πριν από λίγες μέρες. Καθόταν στην ίδια θέση που κάθεστε εσείς τώρα, σε αυτήν την πολυθρόνα. Μου είπε ότι δεν με ήθελε για το βιβλίο. Ηθελε να με διαβεβαιώσει ότι η Ζιλί Γκαγιέ δεν θα πήγαινε ποτέ στο Ελιζέ. Προφανώς, το ψέμα μας συνόδευσε ώς το τέλος». Την περασμένη εβδομάδα, το γαλλικό περιοδικό Voici δημοσίευσε νέες φωτογραφίες του Ολάντ με την Γκαγιέ να συνομιλούν στη βεράντα του προεδρικού μεγάρου.

Σε κάθε περίπτωση, η Τριερβελέρ επιμένει ότι το «Ευχαριστώ γι’ αυτή τη στιγμή» δεν είναι ένα μέσο εκδίκησης, αλλά μία ιστορία αγάπης και κυρίως μία προσπάθεια της ίδιας να σταθεί ξανά στα πόδια της – κι ας το έγραψε υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, σύμφωνα με την Guardian. Αυτό τουλάχιστον επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους, σε κάθε συνέντευξη: «Πολλοί ήλπιζαν ότι θα δεχόμουν την προδοσία και θα παραιτούμουν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. Είμαι απομονωμένη, αλλά είμαι μία γυναίκα ελεύθερη».

Η πρώην Πρώτη Κυρία και δημοσιογράφος του γαλλικού περιοδικού Paris Match είναι επίσης πολύ πιο πλούσια. Η εισπρακτική επιτυχία του βιβλίου της είναι αναμφισβήτητη, ενώ η ίδια εκτιμάται ότι θα εισπράξει περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ.